Nicolicea: Ponta ii va lua lui Geoana si porecla

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 20:30
3404 citiri
Nicolicea: Ponta ii va lua lui Geoana si porecla
Foto: pointpa.ro

Liderul deputatilor independenti, Eugen Nicolicea, ii cere lui Victor Ponta sa nu-i mai jigneasca pe independenti, ci sa se ocupe de probleme la care se pricepe,adica "organizarea" parcarilor de la PSD, prevenindu-l pe acesta ca ar putea mosteni de la Mircea Geoana nu numai partidul, ci si porecla.

Nicolicea se arata deranjat de critici pe care presedintele PSD le-ar fi adus independentilor, dar si partenerilor sociali ai acestora din urma, sindicalistii.

"In vreme ce parlamentarii independenti acorda dialogului social o importanta binemeritata si face demersuri in a stabili parteneriate pentru reconstructie economica, in folosul cetateanului, Victor Ponta, liderul conjunctural al PSD, cu o atitudine de copil teribilist, arunca jigniri, atat la adresa noastra, fostii sai colegi, cat si la adresa partenerilor nostri, liderii de sindicate, pe care ii catalogheaza drept burghezi si imbogatiti.

In loc sa se ocupe de problemele reale ale cetatenilor, Ponta se ocupa cu atacarea adevaratilor reprezentanti ai stangii, doar din dorinta de a se mentine in atentia opiniei publice. Actiunile sale sunt de natura a discredita si a duce si mai mult PSD in derizoriu", afirma Nicolicea, intr-un comunicat remis NewsIn.

Dume juridice?

Nicolicea taxeaza apoi declaratii ale actualului presedinte PSD pe subiecte de ordin juridic, afirmatii pe care deputatul independent le taxeaza drept "dume".

"In afara de insulte, primele declaratii in calitate de presedinte al partidului si de jurist, au fost niste 'dume' juridice, cum ar fi: 'PSD va vota trimiterea in judecata a senatorului ...' - desi asa ceva nu se voteaza; 'nu mai doresc organizarea PSD pe judete' - cand in Legea partidelor politice, organizarea acestora se face potrivit organizarii teritoriale a tarii; 'voi modifica Constitutia, ca sa interzic migratia parlamentarilor', fara sa-si dea seama ca aceasta ar insemna abrogarea sau modificarea art. 69 din Constitutie: 'in exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt in serviciului poporului' ", il critica Nicolicea pe Ponta, prevenindu-l ca ar putea mosteni de la Mircea Geoana porecla de prostanac.

"Avand in vedere numarul de gafe juridice facute intr-un interval scurt de timp, suntem convinsi ca, dupa ce l-a deposedat pe Geoana de functia de presedinte al PSD, in curand ii va lua, in mod binemeritat, si porecla. Ii sugeram ca, pe viitor, sa se ocupe de probleme la care se pricepe, ca organizarea parcarilor, cum a fost interzicerea accesului masinilor in curtea PSD din Kiseleff, masura prin care ne-a convins pe toti ca este cel mai tare din parcare", conchide Nicolicea.

Nicolicea si Ponta nu sunt la primul conflict

Pe vremea cand Nicolicea era simplu deputat, iar Ponta vicepresedinte s-au inregistrat cateva episoade conflictuale intre cei doi. Ponta a pierdut in 5 februarie 2007 functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor, in fata lui Eugen Nicolicea-simplu membru de partid, care are a obtinut 58 din cele 91 de voturi exprimate.

La infrangerea categorica suferita de Victor Ponta a contribuit gruparea Mitrea, care i-a dat un vot de blam vicepresedintelui PSD. Ponta a pierdut si a doua oara in fata lui Eugen Nicolicea postul de vicepresedinte al Camerei Deputatilor, in 3 septembrie 2007, dupa ce a obtinut doar 28 de voturi fata de cele 52 ale lui Nicolicea.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Victor Ponta prostanac Geoana, #dume juridice Ponta, #Eugen Nicolicea Ponta , #Mircea Geoana