Negocieri in coalitia de guvernare privind nominalizarea unui viitor premier

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 10:01
3843 citiri
Negocieri in coalitia de guvernare privind nominalizarea unui viitor premier
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Premierul Victor Ponta si presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, vor discuta marti cu reprezentantii coalitiei de guvernare, pentru a gasi o propunere de premier.

Victor Ponta a anuntat ca tot marti urmeaza sa fie discutate si analizate rezultatele alegerilor, urmand sa inceapa negocieri pentru stabilirea unei largi coalitii care sa-l sprijine pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale de pe data de 16 noiembrie.

"Marti ma voi intalni cu reprezentantii coalitiei de guvernare si impreuna vom anunta persoana sau persoanele care pot conduce un guvern al Romaniei pe baza programului USL votat in 2012. Ne vom asigura ca programul USL pentru care romanii au votat in 2012 va fi implementat pana la sfarsitul anului 2016", a spus Victor Ponta, luni seara.

Ponta, negocieri pentru sustinerea in turul doi. Posibil tandem cu Tariceanu

"Va fi o discutie normala in Coalitie, o scurta analiza a votului de duminica, o discutie despre ceea ce poate sa faca fiecare din coalitie, care vrea sa ajute candidatul, si probabil ca va fi o discutie si despre viitorul premier", a declarat Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD, luni.

Si Victor Ponta, si Liviu Dragnea, au sustinut ca exista posibilitatea ca premierul sa nu apartina PSD. "Nu este obligatoriu ca premierul sa fie de la PSD. Nici nu stiu daca este foarte bine lucrul acesta", a spus Dragnea luni.

Pentru functia de premier, exista deja o lista de nume despre care se vorbeste, cum ar fi George Maior, actualul sef al SRI, sau Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului.

Luni, Victor Ponta a anuntat ca si formatiunea politica a lui Calin Popescu-Tariceanu, Partidul Liberal Reformator, se va alatura coalitiei de guvernare, declarand ca va colabora si cu Teodor Melescanu, dar si cu Dan Diaconescu.

Intr-o emisiune la Romania Tv, Victor Ponta a anuntat ca marti va avea discutii privind sustinerea sa in turul doi atat cu Kelemen Hunor cat si cu Corneliu Vadim Tudor.

Potrivit rezultatelor partiale comunicate de BEC, Victor Ponta a castigat primul tur al alegerilor de pe 2 noiembrie, obtinand 40,34%. Pe locul doi, urmand sa intre in competitia finala de pe data de 16 noiembrie, s-a clasat reprezentantul ACL, Klaus Iohannis, care a obtinut 30,43% din voturile romanilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta coalitie discutii premeir, #Ponta coalitie sustinere alegeri, #Ponta coalitie gasire premier , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014