Modelele lui Victor Ponta (Opinii)

Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 22:35
6712 citiri
Modelele lui Victor Ponta (Opinii)
Foto: reportervirtual.ro

Ca tanar social-democrat, Victor Ponta facuse un cult pentru Che Guevara, al carui portret il purta cu mandrie pe tricouri. Nu doar la intruniri politice.

De vreme ce beneficia de admiratia colegilor si a catorva jurnalisti, ma intrebam daca tanarul revolutionar este constient de gestul sau: imi parea deplasat sa te mandresti cu un personaj controversat, cand criminal odios, cand exportator de comunism si revolutii in tarile sarace din America Latina si Africa in numele lui Stalin si al URSS. Si asta in conditiile in care Romania nu-si vindecase inca ranile...

De la Che Guevara la Adrian Nastase

Numai ca atitudinea tanarului revolutionar Ponta va fi placut, cred, mai-marilor PSD, caci a fost promovat ca lider al tineretului pesedist, fiind socotit de mentorul sau, Adrian Nastase, "micul Titulescu", datorita asemanarii fizice.

Nu-mi dau seama daca e vorba numai de asemanare fizica sau daca nu cumva fostul prim-ministru se gandise si la patriotul Nicolae Titulescu - fara a aminti de implicarea sa in expatrierea tezaurului la Moscova si in stabilirea unor relatii de prietenie cu URSS; cu atat mai mult cu cat legea nescrisa a pamantului, si la noi si aiurea, era ca unde se afla armata si regele, acolo sta si tezaurul.

Dupa Che Guevara, modelele sale de durata au fost, bineinteles, Adrian Nastase si Ion Iliescu. Tin bine minte alegerile din 2004, pe care Adrian Nastase trebuia sa le castige fluierand. Atunci, pomenile electorale si mita se administrasera metodic, incat sa nu ramana categorie sociala nemiluita de darnicia de partid. Ca socoteala de acasa nu s-a potrivit in 2004 cu aceea din targ e o alta poveste.

Democratie marca Victor Ponta

Ce mi-e greu sa pricep e de ce in 2014 actiunea de cumparare-mituire a votantilor a fost reluata exact din punctul in care ramasese in 2004, desi intre timp Romania a devenit membra a Uniunii Europene si a Tratatului Nord-Atlantic, iar astfel de practici sunt condamnate in lumea democratica.

Mai cred ca de la Ion Iliescu a invatat cum se transforma peste noapte o organizatie apolitica, FSN, in partid, desi ii cuprindea pe toti cei numiti in functii de catre CPUN. Ei bine, pacaleala asta cu FSN-partid inscris in cursa electorala i-a adus lui Ion Iliescu doua mandate, primul cu 85% si al II-lea cu 47%. Tocmai de aceea a avut Victor Ponta nevoie de Ordonanta 55: ca sa racoleze sute de primari si consilieri ai Opozitiei, cu tot cu voturi. Sa fie el sigur ca nu rateaza prezidentialele. Ceea ce nu s-a mai intamplat niciunde in analele democratiei.

Ultimul model...

Ultimul model care-i paveaza drumul spre Cotroceni este Traian Basescu-presedinte jucator. Desi blamat mereu de oamenii sai, modelul acestuia a fost insusit bine de Victor Ponta: de pilda, capacitatea de a alcatui majoritati parlamentare dupa propria vointa a fost mult "perfectionata". Astfel ca, prin reevaluare, populistii Corneliu Vadim Tudor cu PRM si Dan Diaconescu cu PPDD vin alaturi de liberalul cu staif, Calin Popescu-Tariceanu si PLR pentru a desavarsi idealul PSD de a acapara toata puterea in stat.

Daca pentru actualul presedinte politicienii "clasei ticalosite" erau "zoaie pe geam", impartindu-se in corupti, puscariabili de o parte si aparatori ai Justitiei, de cealalta, acum doar majoritatea pesedista binemerita de la natiune. Ceilalti cica se pregatesc sa vanda Transilvania strainilor, ascultand de ordinele UE si SUA, iar liderul PNL, Klaus Iohannis, candidat prezidential, e vanzator de copii, nu e in stare sa aiba copii, nu e ortodox, nici roman, ci strain... Desi stramosii sai au impartit cu noi necazurile si bucuriile vreo 8 secole.

...modelul partidului unic

L-au blamat ani buni pe Traian Basescu pentru ca a divizat natiunea, dar liderii PSD in funte cu Victor Ponta vor s-o uneasca sub stindardul unic al social-democratiei. Caci ura impotriva Opozitiei si neintelegerea mecanismelor corecte ale statului de drept i-au determinat sa scoata Ordonanta 55. Tinta acesteia? Cresterea PSD, partid unic, discretionar care, la fel ca defunctul FSN, trebuie sa inglobeze tot ce inseamna decizie politica in Romania.

N-as fi crezut ca in anul de gratie 2014 mai poate fi auzit asa ceva intr-o tara europeana!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta modele politice, #Ponta social democrat, #Ponta pomeni electorale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014