Ministrul Educatiei da asigurari ca ii va retrage titlul de doctor lui Ponta: Este o decizie executorie

Joi, 30 Iunie 2016, ora 22:00
6396 citiri
Ministrul Educatiei da asigurari ca ii va retrage titlul de doctor lui Ponta: Este o decizie executorie
Foto: Facebook/Victor Ponta

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a declarat, joi, ca atunci cand va primi recomandarea Consiliului National de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) pentru retargerea titlului de doctor a lui Victor Ponta, va semna, fiindca recomandarea CNATDCU este una executorie.

Ministrul Educatiei nu are de ales decat sa emita ordinul de retragere a titlului de doctor in momentul in care primeste recomandarea CNATDCU in acest sens, a explicat Adrian Curaj pentru Mediafax.

"Mecanismul a fost gandit astfel pentru ca, indiferent de cine este in pozitia de ministru, decizia CNATDCU sa fie una executorie, evident trebuie sa aiba avize juridice, dar decizia finala a CNATDCU dupa intreaga procedura este o decizie obligatorie pentru cel care e la momentul acela ministru. Raspunsul este sigur ca da.

Procedura este clara, aceasta se respecta si exista o decizie. De aceea am gandit mecanismul astfel, ca ministrul sa nu aiba optiuni, pur si simplu sa se bazeze pe ceea ce a decis CNATDCU. In momentul in care se termina toata procedura, trebuie sa aplici legea. Este un cadrul legislativ care sa nu dea loc jocurilor", a spus Curaj.

Fostul premier Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat, a decis joi Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care solicita Ministrului Educatiei emiterea ordinului prin care lui Victor Ponta i se retrage titlul de doctor in Drept.

Presedintele Consiliului, academicianul Viorel Barbu, a anuntat ca verdictul a fost stabilit de comisia care a reanalizat teza de doctorat a fostului premier in ultimele 45 de zile si care a fost formata din Florin Streteanu de la Universitatea Babes Bolyai, Valentin Constantin de la Universitatea de Vest din Timisoara si Dan Claudiu Danisor de la Universitatea din Craiova.

"S-a constatat ca lucrarea nu respecta standardele de etica si propunem retragerea titlului de doctor in Drept", a declarat Viorel Barbu.

Dintre cei 47 de membri ai Consiliului, la sedinta de joi au fost prezenti 35, dintre care 34 au votat ca a fost un plagiat, iar un membru s-a abtinut.

Dupa decizia CNADTCU, Victor Ponta poate contesta rezultatul, in termen de 10 zile.

Victor Ponta a reactionat pe Facebook, atacand Guvernul Ciolos care "i-a luat doctoratul", dar fara sa dezvaluie daca va contesta sau nu decizia de astazi a CNATDCU.

" (...) Sunt onorat de efortul pe care ditamai Guvernul de tehnocrati l-a facut doar pentru persoana mea - o ordonanta de urgenta doar pentru mine, o Comisie doar pentru mine (cand am primit verdictul de neplagiat in 2012 de la acelasi CNACTDU a mai fost o teza de doctorat examinata in acelasi timp - fac pariu ca nu aveti 'Curaj' sa o revedeti si pe aceea). O hotarare definitiva data in favoarea mea de ICCJ in 2014 ignorata! Va multumesc din inima dragi politruci! (...) ", a postat pe Facebook Victor Ponta.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Victor Ponta plagiat, #Victor Ponta doctorat , #plagiat