Lazaroiu: Ponta pozeaza intr-o Mafalda care nu greseste niciodata

Marti, 15 Mai 2012, ora 23:55
2041 citiri
Lazaroiu: Ponta pozeaza intr-o Mafalda care nu greseste niciodata
Foto: Facebook/Sebastian Lazaroiu

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu considera ca Victor Ponta nu l-a demis pe Ioan Mang de la Ministerul Educatiei pentru ca a vrut sa acrediteze ideea ca e un fel de "Mafalda" si ca este "infailibil".

"PSD nu a mai avut de mult timp un premier. De prin 2004. Imi imaginez ca ultimul model de premier la care se raporteaza este Adrian Nastase. Greselile majore ale lui Nastase au fost legate de coruptia institutionalizata si de comunicare. Cred ca Ponta calca apasat pe urmele inaintasului sau (de la care sunt convins ar putea invata si multe lucruri bune) in materie de comunicare", a scris Sebastian Lazaroiu pe contul sau de Facebook.

In continuare, fostul ministru al Muncii acuza ca PSD-ul a "prostit romanii" si a "negat realitatea".

"Modelul de comunicare folosit de Nastase si PSD (cu toate avatarurile sale) a fost in buna masura bazat pe minciuna, pe prostirea romanilor, pe comunicarea prin invaluire, pe negarea realitatii. Romanii de la inceputul anilor '90 nu mai seamana deloc cu romanii din 2012", continua Lazaroiu.

Recunoastem modelul de comunicare al lui Nastase

Referindu-se la scandalul din Educatie generat de acuzatiile de plagiat la adresa lui Mang, Lazaroiu noteaza ca "atacul politic" de care vorbea Ponta nu indeplineste conditiile care ar duce la acest lucru, dovezile aparute in ultimul timp fiind "irefutabile".

"Cazul Mang este ilustrativ pentru modelul de comunicare ales de Ponta. Are un ministru proaspat numit acuzat de plagiat. Se prezinta dovezile in presa. De la o zi la alta apar mai multe dovezi. Irefutabile. Cum actioneaza Ponta? Mai intai spune ca e un atac politic. Spui asta cand sunt dubii, cand probele nu sunt concludente sau cand publicul caruia i te adresezi este ignorant. Nici una din conditii nu e indeplinita", adauga fostul consilier.

Mang si-a dat demisia ca sa nu pateze imaginea Guvernului - Ponta: Un scaun electric la Educatie!

"Stiu, PSD a incercat sa se foloseasca de gafa lui Emil Boc de a prezenta in conferinta de presa dovezile plagiatului. Facand asta Boc a politizat 'cazul Mang'. De unde se vede ca si PDL mai are multe de invatat in materie de lupta politica. Chiar si asa, dovezile in cazul Mang erau clare si strigatoare la cer", apreciaza Sebastian Lazaroiu.

"In faza a doua Ponta cere analiza Academiei. Spera sa traga de timp. Totusi existau spre comparatie doua obiecte asemanatoare. Unul ii apartine lui Mang (fapt dovedit), altul apartine unor autori straini (fapt dovedit). Se compara obiectele si se constata in multe cazuri identitatea absoluta. Publicul nespecialist se intreaba de ce e nevoie de o 'comitzie' care sa testeze o evidenta.

In fine, in a treia faza, Mang demisioneaza. Dupa multe zile in care invatamantul romanesc si intentiile PSD legate de sistemul de educatie au fost din nou chestionate. Ponta anticipeaza chiar si acum ca Mang va fi gasit nevinovat si reclama din nou atacul politic. De ce? Pentru ca el este El Lider Maximo si nu poate gresi. Recunoastem modelul de comunicare al lui Nastase (teoria centrului imaculat)", continua fostul ministru.

In opinia acestuia, era foarte simplu de gestionat aceasta problema din Educatie daca Ponta ar fi "reactionat rapid" dupa primele semne aparute. Totodata, Lazaroiu a mai spus ca premierul pesedist a vrut sa posteze intr-o persoana perfecta, gen "Mafalda", care nu greseste niciodata, dar de fapt comunicarea pe care o are noul prim-ministru nu este copiata de la "modelul Blair", ci de la Adrian Nastase.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Lazaroiu Ponta Mafalda, #Ponta comunicare model Nastase , #Adrian Nastase
Comentarii