L-a "acoperit" sau nu Melescanu pe Ponta? Declaratiile lui Basescu, analizate

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 14:23
2915 citiri
L-a "acoperit" sau nu Melescanu pe Ponta? Declaratiile lui Basescu, analizate
Foto: Arhiva

Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SIE s-a reunit luni, la ora 14:00, pentru a analiza declaratiile recente ale presedintelui Traian Basescu in legatura cu Serviciului de Informatii Externe.

Este posibil ca directorul interimar al institutiei, Silviu Predoiu, sa fie chemat la audieri.

"Prin afirmatiile facute de presedinte a rezultat intr-un fel sau altul ca fostul director al SIE, domnul Melescanu, ar fi incercat sa acopere sau chiar l-a sprijinit pe domnul Ponta. Aceste lucruri va trebui sa vedem daca se confirma sau nu se confirma", declara saptamana trecuta presedintele Comisiei pentru controlul SIE, Mihaita Calimente.

Prezidentiabilul "ofiter acoperit": Cand am putea avea comisie de ancheta si raport in Parlament

El explica si ca la audieri nu pot fi invitati presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta si fostul sef al SIE Teodor Melescanu, ci adjunctii si conducerea colectiva a acestui serviciu.

Calimente a mentionat ca, in cazul in care comisia va constata ca s-au savarsit fapte penale, organele in drept vor fi sesizate sau se vor autosesiza.

Basescu a dezvaluit: Ponta a fost ofiter acoperit al SIE (Video)

Presedintele Traian Basescu a declarat lunea trecuta, la un post de televiziune, ca premierul Victor Ponta a fost ofiter acoperit SIE in perioada 1997 - 2001, fapt care explica "propulsarea" acestuia la Parchetul General.

"Victor Ponta trebuie sa recunoasca ca in perioada 1997 - 2001 a fost ofiter acoperit al SIE (...). A fost ofiter SIE, ceea ce explica si propulsarea lui de la parchetul de la judecatoria de sector direct in Parchetul General", a afirmat seful statului.

Presedintele a mai declarat ca fostul sef al SIE Teodor Melescanu a actionat politic atunci cand a initiat o hotarare de guvern care continea un articol prin care ofiterii acoperiti erau protejati si dupa ce nu mai erau activi.

"Deci, un om pe care l-am numit politic si am avut incredere in el, in domnul Melescanu, a ajuns sa faca un astfel de joc, tarand in mod nedrept serviciul intr-o actiune politica, de dragul de a acoperi un politician, care la ora aia nici macar nu mai era in SIE", a mai spus Basescu.

Ponta, ofiter acoperit: Melescanu respinge acuzatiile si spune ca Basescu a incalcat legea (Video)

In replica, Teodor Melescanu a declarat ca seful statului a incalcat legea atunci cand a spus ca Victor Ponta ar fi fost ofiter acooerit in timp ce era si procucor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Comisia SIE analizeaza declaratii Basescu, #Comisia control SIE sedinta luni, #Calimente sedinta comisie SIE , #ofiter acoperit