Irish Times: Poate spala Ponta fata PSD dupa penibilul Geoana?

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 14:58
4507 citiri
Irish Times: Poate spala Ponta fata PSD dupa penibilul Geoana?

Cat de mult poate face "enervant de tanarul Victor Ponta" pentru a reabilita imaginea PSD-ului si a-l aduce din nou la putere, cat de penibil a fost Mircea Geoana cand a invocat atacurile energetice cu flacari violet si ce ascunde, de fapt, cazul Voicu, sunt subiecte pe care le comenteaza jurnalistii irlandezi.

"Sunt vremuri grele pentru social-democrati, cei al caror partid a dominat scena politica romaneasca in primii 15 ani dupa caderea comunismului. Scos de la putere in 2004, PSD a fost la un pas de a se reintoarce anul trecut in decembrie, cand parea ca presedintele de atunci, Mircea Geoana, il va invinge pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale", prezinta jurnalistii de la Irish Times.

Ei prezinta, mai departe, modul in care Geoana a pierdut alegerile si motivarile cu atacul energetic, catalogate drept penibile.

"Nu doar ca Geoana a pierdut dupa ce initial se autodeclarase castigator, dar a atras si ridicolul asupra lui si a partidului sustinand ca a pierdut dupa ce a fost aacat cu energii negative de un parapsiholog angajat de vicleanul Basescu.

Acest atac ocult i-ar fi distras lui Geoana atentia in timpul unei dezbateri televizate, iar ca parte a acestei strategii, echipa lui Basescu a sporit puterea flacarii violet purtand cravate, sosete si haine mov la anumite evenimente", mai scrie Irish Times.

Jurnalistii precizeaza, insa, ca Geoana nu este, totusi, chiar atat de prostanac, el ocupand functii importante, cum ar fi ministru de Externe sau ambasador al Romaniei la Washington, insa "declaratiile lui ciudate au demonstrat nu doar credinta romanilor in superstitii, dar si declinul PSD-ului".

Ponta, pilotul de raliu care trebuie sa tina sub control bestiile din PSD

Se aminteste mai departe cum in ziua Congresului PSD, cand se stabilea cine va conduce mai departe partidul, desi trei vrajitoare care venisera sa indeparteze flacara violet au prezis victoria lui Geoana, castigator a iesit Victor Ponta, "un om care dupa propria-i declaratie este 'enervant de tanar'".

"Ponta a preluat conducerea unui partid care nu doar ca e plin de bestii politice, dar este si bantuit de fantomele cumunistilor lui Nicolae Ceausescu, din ale caror ruine s-a ridicat dupa revolutia din 1989", mai scriu jurnalistii.

"Ponta este un jucator valid de baschet si campion la raliul Romaniei, deci este clar ca este plin de forta. Insa multi romani s-au intrebat daca are ceea ce trebuie pentru a reinvia PSDul.

Insa prima saptamana a lui Ponta nu a fost una linistita, partidul confruntandu-se cu un val de plecari care un nou partid de independenti, care guverneaza cu Guvernul de centru-dreapta al aliatilor lui Basescu", aminteste Irish Times.

Arestarea lui Voicu, diversiune de la criza economica

Iar prima saptamana a lui Ponta s-a incheiat si mai tumultos, el fiind nevoit sa-l suspende din partid pe senatorul Catalin Voicu, dupa ce acesta a fost acuzat de grave fapte de coruptie, aflandu-se, acum, in arest preventiv.

"Cazul Voicu a oferit, insa, ocazia perfecta de a se distrage atentia romanilor de la criza economica care a fortat tara sa imprumute 20 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, in schimbul implementarii unor reforme nepopulare cu scopul de a reduce cheltuielile.

Confruntandu-se cu pericolul constant al unor greve, Guvernul a facut putine pentru a restructura economia, care a crescut repede pe baza creditelor si bulei imobliare, inainte de a se prabusi anul trecut", spun jurnalistii de la Irish Times.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta Mircea Geoana, #Ponta PSD reforma, #Ponta PSD alegeri, #Catalin Voicu criza economica , #Mircea Geoana
Comentarii
I
ioanaiiiiii
rank 5
"Cazul Voicu a oferit, insa, ocazia perfecta de a se distrage atentia romanilor de la criza economica care a fortat tara sa imprumute 20 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, in schimbul implementarii unor reforme n