Iohannis amana numirea lui Horodniceanu la sefia DIICOT - ce spune Ponta

Luni, 11 Mai 2015, ora 21:17 3810 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca nu il cunoaste pe Daniel-Constantin Horodniceanu, propus pentru functia de procuror-sef al DIICOT si ca nu are niciun fel de competenta in numirea acestuia.

"Pot sa va spun un singur lucru: ca nu il cunosc pe domnul respectiv, nu am fost consultat si nici nu trebuia sa fiu consultat pentru ca legea prevede o procedura foarte clara si anume ministrul Justitiei - CSM - presedinte. Nu stiu cine e, nu il cunosc, nu am niciun fel de competenta in domeniu.

Presedintele tarii e normal sa ceara oricate date doreste atunci cand are de facut domnia sa o numire. Eu, neavand niciun rol in aceasta procedura, nu vreau sa ma pronunt in niciun fel, mai ales ca nu cunosc deloc persoana respectiva", a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca l-a intrebat pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, daca a discutat cu presedintele inainte de nominalizare si ca acesta i-a spus. "da, am discutat".

"Altceva nu vreau sa stiu si nu este de competenta mea. Repet, legea prevede foarte clar ca primul-ministru nu are niciun fel de competenta in aceasta procedura, ci este ministru - CSM - presedinte", a subliniat Ponta.

Iohannis amana numirea lui Horodniceanu la sefia DIICOT - cere stenogramele sedintei in care a fost audiat

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat luni CSM, spre consultare, stenograma sedintei in care Daniel-Constantin Horodniceanu, propus procuror-sef al DIICOT, a fost intervievat si documentele avute in vedere la adoptarea hotararii prin care a fost avizata aceasta propunere.

"In vederea exercitarii prerogativelor de numire in functie a procurorului-sef al DIICOT, prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, presedintele Romaniei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma sedintei Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 4 mai 2015, sedinta in care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justitiei, precum si documentele care au fost avute in vedere la adoptarea Hotararii nr. 192/04.05.2015 a Sectiei pentru procurori, prin care a fost avizata aceasta propunere", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 2