Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ponta vrea "debasificarea", adica preluarea controlului politic in justitie

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 11:31
3462 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ponta vrea "debasificarea", adica preluarea controlului politic in justitie

Mai niciodata sefii USL, acum USD, nu vor sa spuna, explicit, ce inseamna "debasificarea", in ce consta "regimul" Basescu, care trebuie destructurat.

Doar Crin Antonescu, intr-un exces de sinceritate, a spus ca regimul Basescu inseamna DNA, ANI, CSM. Ce intelege Ponta prin "regimul" Basescu?

Ponta a declarat de mai multe ori ce-l doare la regimul Basescu, pe care vrea sa-l schimbe:

"Avem guvernarea, dar nu avem toata puterea", "Atunci cand vom prelua controlul politic la DNA", "Dupa Decembrie ii vom face dreptate lui Costica Nicolescu si celorlalti", "Nu ma dezic de Duicu, de Prioteasa, si de toti ceilalti", "Miza nu este schimbarea unui om, ci schimbarea unui regim", "procurorul Lucian Papici, 'marele basist, morarist, macovist', care a facut 'dosare politice' in cazul referendumului pentru demiterea presedintelui Basescu".

"Nu vrem ca la conducerea Romaniei sa vina un alt basist, Macovei, Udrea sau Iohannis, care sa continuie ce a facut Basescu".

In plus, Ponta este extrem de deranjat de blocarea la presedinte a legilor prin care se legifereaza furtul si frauda din bugetele si averea tarii, trimiterea lor la CCR, sau intoarcerea la Parlament, plus devoalarea smecheriilor legislative si prin acte normative emise de guvern si ministere.

Dosarele lui Nastase si Dragnea sunt dosare politice, mai crede Victor Ponta.

Sunt zicerile lui Ponta, in diferite ocazii, din care rezulta clar ce-l doare: justitia independenta, care-i aresteaza baronii ce trebuiau sa cotizeze cu bani la campania electorala.

In capul lui Ponta, justitia independenta=nazism. Asa de tare l-a durut ce li s-a intamplat in ultimii doi ani baronilor si sefilor USD (Nastase, Voiculescu, Catalin Voicu, Duicu, Sova, Bunea Stancu, Constantinescu, Mazare, Prioteasa, Nicolescu, Oprisan, Ristea Priboi, Duta Vasile, si lista e lunga, lunga), in tara lor si cu partidul lor la putere.

Aceasta-i perceptia, spusa implicit sau explicit de catre Ponta, cel care se vrea presedinte in Romania europeana a anului 2014: independenta justitiei este echivalenta cu nazismul.

O noua suspendare a presedintelui

In plus, Ponta vrea sa exploateze o noua, posibila, suspendare a presedintelui, pentru a mobiliza hotii si coruptii din USD in campania electorala, cu fluturarea "morcovului": va scap de Basescu, deci de justitie, dar voi trebuie sa ma ajutati sa castig.

Cum nu are niciun fel de realizari in domeniul economic, (recesiune, lipsa locurilor de munca si a investitiilor straine, anularea investitiilor de la buget in favoarea pomenilor electorale, prabusirea absorbtiei fondurilor europene), singura tema de campanie a lui Ponta ar fi, in judecata sa, debasificare/denazificarea Romaniei, adica reincalecarea justitiei.

Riscanta aceasta optiune.

In primul rand, Ponta nu are de unde sa stie cati cetateni cinstiti si onesti mai cupleaza la aceasta demonizare a presedintelui Basescu, dupa ce au vazut ca nici el nu e mai breaz, nu le poate aduce bunastarea promisa. In opinia mea are evaluari gresite la acet capitol.

Iar despre taierile din 2012 chiar Ponta a declarat, de doua ori, ca erau necesare, tara era nefinantabila la acel moment.

Numarul acestor cetateni, care se tem de justitie, este mic, nu este posibil sa fie atata lume urmarita de procurori pentru hotie si coruptie. Romania nu este o tara de hoti.

In al doilea rand, cu "debasificarea/denazificarea" Romaniei, Ponta si-a lichidat orice urma de toleranta in ochii partenerilor nostri euroatlantici.

Mai pe fata (portofoliul acordat Corinei Cretu), mai pe cai nepublice, Ponta va afla in curand ca a devenit un paria, un proscris al lumii politice euroatlantice. Oricum nu-l mai invita mai nimeni in vizita in tarile europene.

Ce nu intelege Ponta, si e de mirare ca nu are macar atata discernamant politic, este faptul ca in afara parteneriatului corect si onest cu lumea occidentala nu are nici o sansa sa mai insemne ceva in politica. Sa se uite la modul in care a fost primit si privit Basescu la recentul summit NATO, sa priceapa diferenta de tratament, comparativ cu modul in care nu este primit el in cancelariile europene.

Daca Ponta isi va duce la capat proiectul de suspendare a presedintelui, acesta va fi piatra peste mormantul sau de politician.

Daca nu intelege acest lucru elementar, cu toti analistii si consilierii de doi bani pe care ii are, nu va mai conta nici in politica damboviteana, daramite sa conduca peste 5 ani Comisia Europeana, cum se lauda.

Victor Ponta traieste intr-o extra realitate, are grave probleme de intelegere a lumii politice contemporane, grave probleme de intelegere a realitatii, care-l duc, incet, incet, in zona patologica a comportamentului uman.

Stefan Vlaston este presedinte al Asociatiei EDU CER si membru PMP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta debasificare, #Victor Ponta nazism, #Victor Ponta Basescu , #premier