Ce greseala, domnule Ponta!

Colaborator: Dragos Dragoteanu
Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 07:49 11928 citiri

Nu stiu cine-l sfatuieste pe prim-ministru, dar Victor Ponta cred ca si-a dat cu stangul in dreptul. Prin ultima decizie a Ministerului Educatiei, validata de Guvern marti, minivacanta studentilor se poate intoarce ca un bumerang impotriva candidatului PSD. Sa ma explic.

Parintii mei au fost comunisti. Nu prea aveau de ales. Probabil, cei de varsta mea, "decreteii", au trait aceleasi sentimente ca si mine in timpul campaniilor electorale. De fiecare data cand se duceau acasa, aveau parte invariabil de aceeasi credinta politica, cu nume si prenume: Ion Iliescu. Pana si-au dat seama ca Romania nu poate evolua in neocomunismul consolidat de urmasii tovarasului Ceausescu, au trecut trei alegeri.

Vrand sa-si asigure locul de la Cotroceni pe ultima suta de metri, probabil ca Victor Ponta a crezut ca, daca momeste studentii cu o minivacanta, acestia ar putea sa nu participe la vot. Daca ar sti actualul prim-ministru ca tanara generatie reprezentata prin studentii este singura sansa prin care multi oameni din provincie, parintii lor, pot fi convinsi sa voteze cu candidatul dreptei, cred ca ar mai fi stat pe ganduri. Prea tarziu!

La nivel national, in marile centre universitare, sunt 450.000 de studenti, majoritatea provenind din zona rurala sau din micile orase. Daca in weekendul in care se vota era vara cu soare sau iarna cu zapada la munte, da, Victor Ponta facea o "afacere". Asa, studentii nu au unde se duce decat acasa. Si acolo am convingerea ca au in familie rude multe si vecini de suflet care nu s-au dus la vot in primul tur.

Cine credeti oare ca poate influenta decisiv prezenta la vot sau chiar cu cine sa voteze niste oameni din provincie, multi cu grija zilei de maine sau debusolati de cei doi candidati de paie, care nu i-au convins pe cei nehotarati cu niciun mesaj politic? In opinia mea, legaturile de sange intrec orice simpatie politica. Or, cum studentii nu prea sunt fani Ponta, eu cred ca parintii lor vor fi "luati pe sus" si dusi la vot.

Fara sa-si dea seama, zic eu, "carlanul" Victor Viorel si-a pus cenusa fierbinte in cap. Daca diaspora nu va avea mai multe sectii de votare prin "grija" unui ex-comunist pur-sange, noul ministru de Externe Teodor Melescanu, sute de mii de romani vor avea un motiv in plus sa mearga cateva sute de metri pe jos spre sectiile de votare: bucuria revederii propriilor copii si indemnul acestora de a vota pentru viitorul lor.

Nu mai pun la socoteala cele trei milioane de romani "emigranti" din diaspora, care si-au sunat rudele si prietenii, indrumandu-i sa mearga la vot. Cei de acasa depind de banii trimisi de ei mai mult decat de ceea ce primesc de la Guvern.

Exodul masiv al romanilor pentru un loc de munca, in umilinta si pribegie, a facut posibila supravietuirea celor ramasi acasa.

Asa ca nu m-as mira daca duminica prezenta la vot va depasi 70%!

Autorul nu este implicat politic, nu are nicio functie publica si sigur se va duce la vot.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News