Ioan Rus, demisia din PSD! Victor Ponta, demisia din Guvern!

Colaborator: Costel Alexe
Joi, 18 Iunie 2015, ora 18:22 4674 citiri

In ultimele saptamani, PSD s-a depasit pe sine in sfidarea romanilor si a oricarei forme de justitie.

Victor Ponta ramane premier dupa ce a inceput urmarirea penala impotriva sa, avem o incercare de distrugere a legilor justitiei din partea PSD si a aliatilor in Parlament, Ioan Rus i-a jignit pe romanii din Diaspora (si din tara) facandu-le nevestele "curve" si copiii "golani".

Colac peste pupaza, deputatul PSD Marius Manolache, finul premierului Ponta, explica faptul ca parlamentarii ar fi, chipurile, vreo specie superioara, jignind o serie de categorii profesionale.

PSD se fereste de responsabilitatea faptelor liderilor sai. Sigur, Ioan Rus a trebuit sa plece rusinos din functia de ministru al Transporturilor dupa gafa mai sus-pomenita.

In opinia mea, ca deputat de Iasi, ar fi trebuit sa plece mai devreme, pentru ca autostrada care ar fi legat judetul Iasi de restul tarii nu e o prioritate de finantare (daca vorbim de autostrada completa, nu de bucati fara legaturi) pentru urmatorii ani.

Este bine ca a plecat din functia de ministru, insa PSD continua sa-l protejeze. Ioan Rus este, in continuare, vicepresedinte al PSD. Cam asta este atitudinea PSD fata de Diaspora - cineva care a jignit milioane de oameni este parte din conducerea partidului, adica ia decizii care influenteaza intreaga populatie, PSD fiind principalul partid de guvernamant.

Un lucru normal, de respect fata de cetatenii romani, ar fi ca Ioan Rus sa demisioneze (sau sa fie schimbat) si din functia de vicepresedinte al PSD.

Demisia pe care o asteptam cu adevarat este insa cea a premierului Victor Ponta. Fiecare zi care trece si in care avem un premier urmarit penal este o zi rea pentru Romania, iar momentul in care vom avea (posibil) unul trimis in judecata va fi cu adevarat rusinoasa.

Asta mai ales in conditiile in care premierul, in loc sa se prezinte la DNA, s-a dus in Turcia sa se opereze. Cine a vazut imagini cu premierul DUPA momentul accidentarii pe care o acuza se va mira ca, la o ruptura de ligament si ruptura de menisc, seful Guvernului putea sa mearga destul de lejer. Altii se pot mira ca a fost nevoie sa mearga tocmai in Turcia cand avem medici excelenti chiar si in tara.

Ce urmareste Ponta? Unii vorbesc despre o strategie de a parasi functia de premier "cu fata curata". In realitate, cred ca se pregateste ceva mult mai grav - un atac la institutiile statului in lipsa lui Ponta si o "diluare" a dezbaterii despre demisia premierului, intrucat cele mai multe subiecte cu greu se mentin "fierbinti" mai mult de o saptamana.

Ponta spera ca lumea se va obisnui cu statutul sau de premier trimis in judecata, ba chiar va considera ca este ceva (aproape) normal.

Nu, in niciun caz nu trebuie sa consideram ca este ceva normal! Un premier urmarit penal trebuie sa demisioneze de urgenta, nu e in aceeasi situatie cu a vreunui ales local. O tara poate sa mearga mai departe cu un primar urmarit penal, nu insa si cu un premier urmarit penal.

De aceea, Ponta nu trebuie "uitat". Cele trei saptamani in care nu mai poate conduce Guvernul trebuie sa se transforme in sase, apoi noua saptamani si, in cele din urma, sa se prelungeasca la nesfarsit. Fiecare zi cu Victor Ponta si PSD la guvernare este o zi pierduta pentru Romania.

Costel Alexe este deputat PNL si presedintele Tineretului National Liberal

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News