Inca o campanie electorala cu "acoperiti": Un senator vrea sa spuna tot ce stie la comisie

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 09:49
4317 citiri
Inca o campanie electorala cu "acoperiti": Un senator vrea sa spuna tot ce stie la comisie
Foto: Facebook/Daniel Savu

Un senator independent, fost PSD, a depus o cerere scrisa la comisia de control SRI din Parlament in care solicita sa fie audiat pentru a da informatii cu privire la scandalul ofiterilor acoperiti din politica.

Este vorba despre senatorul Daniel Savu (foto), care este el insusi membru in aceasta comisie. Cererea scrisa a fost depusa luni seara si ii este adresata presedintelui Georgian Pop (PSD), caruia i se solicita sa convoace o reuniune de urgenta a comisiei, informeaza Evenimentul zilei.

Fost ofiter SRI Prahova si fost membru PSD Prahova timp de 18 ani, Daniel Savu a demisionat din partid in urma cu o luna si s-a inscris ca independent in cursa pentru Primaria Ploiesti. El a acuzat clanurile mafiote din partid ca nu l-au lasat sa candideze atat la diverse functii in partid, cat si pentru fotoliul de primar.

Subiectul "ofiteri acoperiti in politica" a fost intens dezbatut in campania electorala pentru alegerile prezidentiale din 2014, cand Victor Ponta a fost acuzat de Traian Basescu ca a fost ofiter SIE in timp ce era si procuror, lucru interzis de lege. Anul acesta, tot in campanie electorala, insa pentru alegerile locale, Victor Ponta este cel care a redeschis subiectul "acoperitilor" din politica, sustinand ca un astfel de vicepresedinte PSD, care a fost si ministru, ar incerca sa preia controlul asupra partidului.

Basescu intervine in scandalul "acoperitilor": Doar Ponta si Ghita au fost. Restul, slugi cu IQ redus

Declaratiile au fost facute la scurt timp dupa ce presedintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul, iar unii analisti sustin ca Ponta a incercat astfel sa distraga atentia de la gravitatea deciziei instantei supreme si sa indrepte dezbaterile in alta directie.

Furtuna in PSD dupa condamnarea lui Dragnea: Se cer demisii, Ponta acuza ca sunt ofiteri acoperiti in partid. Cine se simte?

De altfel, dupa 24 de ore, Victor Ponta a schimbat macazul, spunand ca, de fapt, Lucian Isar, sotul Alinei Gorghiu, co-presedinte al PNL, ar fi cel pe care l-a vizat.

Ponta jongleaza cu acoperitii: A aruncat infilitratul in curtea liberalilor ca sa-si bata joc de Gorghiu-Isar

Declaratiile lui Victor Ponta au starnit reactii pe scena politica.

In jocul politic a intrat si deputatul de Prahova Sebastian Ghita, un apropiat al fostului premier, pe care PSD l-a mentinut in Comisia de Control SRI, cu toate ca el a demisionat din partid de mai bine de un an. Acesta a declarat ca Georgian Pop isi protejeaza colegii de partid, pe Valeriu Zgonea si Mihai Tudose, suspectati ca ar fi ofiteri acoperiti in cadrul unor servicii de informatii.

"Ponta, Zgonea, Tudose, Dragnea si Alina Gorghiu trebuie audiati de urgenta. (...) Prietenia lui Georgian Pop cu Zgonea si Tudose nu poate sa blocheze comisia din Parlament. Si eu, Sebastian Ghita, si colegul meu Daniel Savu avem informatii importante legate de aceste audieri. Implicarea unor ofiteri din SRI in activitatea partidelor, in sustinerea unor candidati, in activitati suspecte in zonele politicului, in zona justitiei sau in zona afacerilor trebuie investigata urgent", a sustinut Sebastian Ghita.

La randul sau, Alina Gorghiu a cerut initial sesizarea comisiilor parlamentare de control asupra SRI si SIE, insa a dezmintit categoric referirile la sotul sau, spunand ca sunt "elucubratii" care tin de "domeniul patologicului" in cazul lui Victor Ponta, acuzat in repetate randuri de-a lungul anilor de minciuna.

Duminica seara, intr-o postare pe blog, Daniel Savu a sustinut propunerea Alinei Gorghiu privind sesizarea comisiilor cat mai rapid.

"Sper ca domnii Octavian Popa, Theodor Atanasiu si Cezar Preda sa fie si ei de acord cu convocarea acestei comisii, conform celor solicitate de PNL si copresedintele acestei formatiuni, Alina Gorghiu", a subliniat Daniel Savu.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Daniel Savu acoperiti politica, #Sebastian Ghita ofiteri acoperiti , #ofiter acoperit