Imunitate sporita pentru parlamentari? Ponta: Eram convins ca nu sunt functionari, ci demnitari

Luni, 18 Mai 2015, ora 16:073370 citiri
Imunitate sporita pentru parlamentari? Ponta: Eram convins ca nu sunt functionari, ci demnitari

Prim-ministrul Victor Ponta a precizat ca nu stie nimic despre un proiect de modificare a Codului de conduita al deputatilor si senatorilor, privind eliminarea parlamentarilor din categoria functionarilor publici, aratandu-se surprins de aceasta informatie.

Daca proiectul va fi adoptat, membrii Parlamentului nu vor mai fi cercetati pentru fapte de coruptie sau incompatibilitate aplicabile functionarilor publici - de exemplu abuzul in serviciu sau conflictul de interese.

"Eram convins ca parlamentarii nu sunt functionari publici. Sunt demnitari", le-a spus Victor Ponta jurnalistilor, luni dupa-amiaza.

Premierul a tinut sa sublinieze ca "nicaieri in Europa parlamentarii nu sunt functionari publici".

Propunerea privind scoaterea parlamentarilor din categoria functionarilor publici circula printre deputati si senatori, potrivit Stiripesurse.ro, iar daca aceasta prevedere va fi adoptata, membrii Parlamentului nu vor mai fi cercetati pentru fapte de coruptie sau incompatibilitate aplicabile functionarilor publici - de exemplu abuzul in serviciu sau conflictul de interese.

In prezent, in Codul de conduita al parlamentarilor, se precizeaza ca "deputatii si senatorii au un statut juridic conferit de Constitutia Romaniei si de prezenta lege, statut diferit de ceilalti demnitari ai statului, cat si de functionarii publici, neputand fi asimilati cu acestia".

Comentarii
Te-o
rank 5
MacGigi
rank 5