Guvernul sterge comentariile "denigratoare" de pe pagina sa de Facebook

Sambata, 02 Martie 2013, ora 08:14
3416 citiri
Guvernul sterge comentariile "denigratoare" de pe pagina sa de Facebook
Foto: Capital

Administratorii paginii oficiale de Facebook a Guvernului au anuntat vineri, 1 martie, ca vor sterge comentariile "denigratoare" referitoare la activitatea premierului si a ministrilor. De asemenea, utilizatorii care vor insista sa critice Guvernul vor fi banati.

Pagina de Facebook a Guvernului a fost lansata la inceputul acestei saptamani. In trei zile, a inregistrat peste 1.700 de "like"-uri, dar si numeroase comentarii critice, cu precadere la adresa activitatii premierului Victor Ponta.

In fata valului de mesaje critice, administratorii paginii au decis sa ia atitudine. Ei au anuntat ca vor sterge comentariile "denigratoare", iar cei care vor insista sa posteze astfel de mesaje vor fi banati.

"Utilizarea acestei pagini presupune abtinerea de la formularea de injurii, afirmatii vulgare, rasiste, antisemite, xenofobe ori denigratoare.

Mesajele ce contravin acestor solicitari minimale vor fi inlaturate fara notificarea prealabila a autorului, iar ignorarea repetata va conduce la blocarea acestuia", se afirma intr-o nota postata pe pagina de Facebook a Guvernului.

Cele mai multe comentarii negative s-au inregistrat la postul "Vizitele externe ale Primului Ministru Victor Ponta din ultima luna", in care se afirma ca premierul a parcurs 16.382 de kilometri in 27 de zile.

"Si ce s-a ales in urma vizitelor ?! Dom'le,eu zic ca mai trebuie sa si muncesti,locul dumitale e la guvern,si nu din avion in avion,sau din platou in platou la diferite televiziuni. Eu stiu ca asta-i o strategie,dar s-ar putea sa nu mai mearga,asa ca stai si pe la guvern,nu de alta,da' ai vrut sa fii premier", a comentat Irimia Alina Oana.

" Da' ce, Doamne iarta-ma, e platit la kilometru, ca taximetristii??? Dom'le Prim-ministru, mai stati pe-acasa si guvernati", a scris si Teodora Ratiu.

Un alt utilizator al retelei sociale, Matei Florescu, a adaugat: "Eu il compatimesc pe dl. Ponta, era oricum foarte ocupat cu aparitiile TV, acum are si pagina asta pe cap. Saracul! Poate oboseste si, Doamne fereste, isi da demisia !".

De asemenea, premierul a mai fost catalogat drept "mincinos" si "plagiator".

"A tras kilometrii la xerox ? Cum obisnuieste el de obicei cu totul ? Un prefacut si un mincinos mai mare decat Munchausen", a scris si Oligofrenix Nepriceputeanu.

Nu au lipsit nici ironiile la adresa numarul prea mic de "like"-uri. "Hai ba dreaq...gabriela firea avea 60.000 de like-uri in cateva ore date de USL-istii din Bangladesh si voi doar 1500? Dati o ordonanta de urgenta sa mai puna Tucamberg doua zerouri din oficiu", a comentat si Laurentiu Ghilencia.

Deputat PNL, nemultumit ca pagina Facebook a Guvernului il promoveaza doar pe Ponta

Joi, deputatul PNL Alina Gorghiu si-a manifestat nemultumirea ca pagina de Facebook a Guvernului il promoveaza numai pe Victor Ponta.

"Sa faca si cont de twitter pentru Guvern!!! Barack Obama are aproape 28 de milioane de followeri si Guvernul Romaniei abia isi face pagina de Facebook....ar spune unii carcotasi. Dar e bine!

Totusi...astept si contul de twitter al Guvernului, ca premierul are deja. Si nu e normal sa dai link din pagina Guvernului, la General Info, (doar) catre contul premierului", a scris Alina Gorghiu pe blog.

Utilizatorii Facebook au remarcat si ei acest aspect, sustinand ca pagina este o "oda adusa lui Victor Ponta".

"Din ceea ce observ, aceasta pagina este o oda adusa lui ponta... ci nu o pagina de informare cu masurile luate de membrii guvernului... ca s-a scumpit factura la curent, caldura, ca nu sunt locuri de munca... ca ar trebui sa-si primeasca salariul de la televiziunile private, a caror purtator de cuvant, imagine si venit este. oare, chiar atat de prosti ne cred guvernantii nostri?", a comentat Adrian Adi la postarea "Vizitele externe ale Primului Ministru Victor Ponta din ultima luna".

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#pagina Facebook Guvern, #Facebook Guvern Victor Ponta, #comentarii Facebook Guvern , #guvern