Guvernul Ponta 4: Cine este Ionut Vulpescu, propus pentru Cultura - apropiat al lui Iliescu, critic al lui Liiceanu

Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 22:07
10830 citiri
Guvernul Ponta 4: Cine este Ionut Vulpescu, propus pentru Cultura - apropiat al lui Iliescu, critic al lui Liiceanu
Foto: Facebook/Ionut Vulpescu

Ionut Vulpescu, propunerea PSD pentru Ministerul Culturii, si-a inceput cariera politica alaturi de Ion Iliescu, la Cotroceni, la vremea la care acesta era presedinte al Romaniei.

Vulpescu, in varsta de 38 de ani, a fost consilier prezidential pe vremea lui Iliescu, pana in 2005, si a ramas ulterior consilier al presedintelui de onoare al PSD, partid in care s-a inscris pentru Ion Iliescu, dupa cum a marturist recent.

In 2012, Vulpescu (licentiat in Teologie si doctor in Filosofie) a primit un loc intr-un colegiu uninominal din Sectorul 3 al Capitalei, fiind in ultimii doi ani si membru al Comisiei de cultura din Camera Deputatilor.

Deputatul PSD este un apropiat al veteranului social-democrat, caruia i-a luat apararea recent, dupa ce Iliescu a fost etichetat drept comunist.

El s-a pozitionat atunci de partea lui Ion Iliescu, care a criticat conducerea PSD pentru esecul de la alegerile prezidentiale din noiembrie, fiind numit comunist.

"O problema de principiu, pentru mine, legata de relatia cu Ion Iliescu. Nu ma explic, nu ma scuz, nu acuz pe nimeni. Mi-am dat demisia din Administratia Prezidentiala, in ianuarie 2005 si am intrat, la 29 de ani, in PSD, aflat in opozitie, pentru Ion Iliescu. (...) Am fost prezent, in acesti ani, la nenumarate intalniri, in tara si strainatate, alaturi de Ion Iliescu. L-am reprezentat, de zeci de ori, la reuniuni internationale.

Nimeni nu i-a reprosat ca ar fi 'comunist'. In schimb am vazut ca este ascultat cu respect, ca are o intelegere profunda a fenomenelor politice si sociale, si, spre deosebire de mult prea multi lideri politici de azi, de stanga sau de dreapta, are o gandire profund democratica. (...) Eu sunt alaturi de presedintele Ion Iliescu, si nu imi schimb decizia", scria, in 28 noiembrie, pe Facebook Ionut Vulpescu.

Vulpescu, despre Liiceanu: Un filosof fara memorie, lipsit de moralitate

In plina campanie electorala pentru alegerile prezidentiale, Vulpescu a sarit in apararea lui Victor Ponta, atacandu-l dur pe Gabriel Liiceanu, dupa ce filosoful a publicat o lunga scrisoare in care trecea in revista "tupeul, minciuna si incompetenta" candidatului PSD la presedintie. Scrisoarea intitulata "Fie-va mila de noi, domnule Ponta" s-a transformat rapid intr-un viral pe retelele de socializare.

Replica lui Vulpescu a venit sub forma unui articol in Revista Cultura, sub titlul "Un filosof fara memorie".

"As sesiza si o anumita nuanta de dependenta in acest titlu. Dependenta sau, mai bine zis, sevraj. Oare tot asa i se va fi adresat si lui Traian Basescu, in anii de fericita conlucrare in care era deplasat, pe bani publici, cu avionul prezidential la vila de la Neptun, fosta a lui Nicolae Ceausescu? "Fie-va mila" nu spun nici ironic, ma tem, cei care dau lectii morale, ci, mai degraba, trist si umil, cersetorii. Oare sa aiba legatura cu clivajul care l-a transformat, in chip regretabil, pe Gabriel Liiceanu, dintr-un intelectual de elita in intelectualul lui Basescu?", scria Vulpescu.

Guvernul Ponta 4

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica seara, structura si componenta noului Executiv, pe care l-a construit pe parcursul zilei alaturi de coalitia de guvernare si pentru care va cere, luni, votul Parlamentului.

Guvernul Ponta 4 - Lista cu propunerile de ministri - cine vine si cine pleaca

Mai multe ministere din Guvernul Ponta 4 au fost comasate, iar numarul de vicepremieri a fost redus de la trei la unul, pozitie care ii revine lui Gabriel Oprea, seful UNPR.

Din formula guvernamentala au disparut ministrii UDMR, care a decis retragerea de la guvernare si au aparut reprezentantii PLR, formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ionut Vulpescu Cultura, #Ionut Vulpescu Ministerul Culturii, #Ionut Vulpescu Ion Iliescu , #Guvernul Ponta 4
Comentarii