Guvern nou, program de guvernare nou? Ponta, amenintat cu CCR

Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 16:28
5112 citiri
Guvern nou, program de guvernare nou? Ponta, amenintat cu CCR
Foto: Facebook/ Emil Boc

Fostul premier Emil Boc sustine ca Victor Ponta trebuie sa isi asume raspunderea in Parlament pe noul program de guvernare, in conditiile in care iesirea UDMR de la guvernare si eventuala includere a PLR in Guvern inseamna o schimbare a compozitiei politice a Executivului.

Fostul premier Emil Boc a declarat ca angajarea raspunderii asupra programului de guvernare "reprezinta modalitatea prin care Guvernul isi prezinta noul program de guvernare, iar Parlamentul il accepta sau il respinge".

"Victor Ponta trebuie sa isi asume raspunderea in Parlament pe noul program de guvernare. Din punct de vedere constitutional, remanierea guvernamentala cu schimbarea compozitiei politice a Guvernului implica si asumarea raspunderii Guvernului asupra noului program de guvernare rezultat in urma schimbarilor politice din Guvern. Iesirea UDMR de la guvernare si eventuala includere a PLR in Guvern inseamna o schimbare a compozitiei politice a Guvernului, cu implicatii directe asupra programului de guvernare.

Angajarea raspunderii Guvernului asupra programului de guvernare, in conditiile articolului 114 din Constitutie, reprezinta modalitatea prin care Guvernul isi prezinta noul program de guvernare, iar Parlamentul il accepta sau il respinge", a spus Boc, duminica.

UDMR iese de la guvernare: Trebuie sa intram in Parlament in 2016 (Video)

Potrivit acestuia, cu ocazia angajarii raspunderii Guvernului Ponta asupra noului program de guvernare, exista posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura, in conditiile articolului 114 din Constitutie.

Bursa zvonurilor: Cine intra in Guvernul Ponta 4 si cum va arata noul Executiv

"Pentru o asemenea procedura constitutionala, asumarea raspunderii Guvernului asupra programului de guvernare cu ocazia remanierii guvernamentale, cu schimbarea compozitiei politice a guvernului, exista deja un precedent: angajarea raspunderii Guvernului Ponta asupra programului de guvernare cu ocazia iesirii PNL de la guvernare si cooptarea UDMR in Guvern, in martie 2014. Acum, Guvernul Ponta se afla in fata unei situatii similare si, in consecinta, se impune aceeasi procedura", a subliniat Boc.

El a avertizat ca, daca premierul Ponta nu va proceda la angajarea raspunderii asupra noului program de guvernare, "exista riscul atacarii la Curtea Constitutionala a hotararii Parlamentului cu privire la remanierea guvernamentala cu schimbarea compozitiei politice a Guvernului sau la declansarea unui conflict juridic de natura constitutionala presedinte - Guvern - Parlament".

Coalitia de guvernare decide, duminica, structura si componenta Guvernului Ponta 4, care va fi un Cabinet politic, format din politicieni, va avea doar ministri plini, nu va contine ministri delegati si va avea un numar mai mic de vicepremieri.

Guvernul va fi prezentat luni in Parlament.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Emil Boc Guvern Ponta 4, #Ponta program nou guvern , #Guvernul Ponta 4
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Felicitari domnului Emil Boc! Iata un politician responsabil,
Poza ORD cel adevarat
ORD cel adevarat
rank 5
Ponta pe valul schimbarilor face si greseli. D.l Boc il avertizeaza