Gheorghe Falca: Populismul USL a devenit antinational, Ponta nu e roman

Vineri, 09 August 2013, ora 19:28
2332 citiri
Gheorghe Falca: Populismul USL a devenit antinational, Ponta nu e roman
Foto: Arhiva

Primarul PDL al municipiului Arad, Gheorghe Falca, critica anuntul premierului Victor Ponta in care acesta ii linisteste pe romani cu privire la cresterea taxelor si impozitelor, apreciind totodata ca "populismul USL a devenit antinational".

"Intr-un comunicat informal, distribuit pe Facebook atat de pagina oficiala a USL, cat si de cea a premierului Victor Ponta, se incearca in mod lamentabil o minimizare a efectelor nocive a noilor masuri de crestere a taxelor de catre guvern.

Comunicatul este ilustrat astfel: o figura porcina pe post de pusculita - oare pe cine reprezinta nesatulul animal? - si mai multe monede asezate in trepte - fara indoiala figurand cresterea accelerata a taxelor", sustine edilul Aradului, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta apreciaza ca mesajul postat pe pagina de Facebook a premierului Ponta - "Romanii nu au de ce sa isi faca griji! Guvernul nu introduce taxe care sa-i afecteze pe cei cu venituri mici si medii" este absurd.

"E nevoie sa citesti si sa recitesti acest mesaj pentru a-i patrunde intreaga absurditate. Pentru ca, desi pare incredibil, urmand logica acestui comunicat USL, concluzia nu poate fi decat una singura: cetatenii care au venituri peste medie, si deci au motive sa fie ingrijorati de noile taxe, NU SUNT ROMANI", mai afirma Gheorghe Falca.

Ponta ii linisteste pe romani: Nu introducem taxe pentru cei cu venituri mici si medii

"Un antreprenor, un profesionist, un bun manager, bucurandu-se prin munca cinstita de venituri peste medie, sunt automat exclusi din categoria care le defineste cetatenia si nationalitatea: aceea de roman. O apartenenta care ii obliga, de fapt, sa plateasca taxe si impozite statutului numit Romania, si nu altui stat. E un simptom clar al doctrinei colhoznice.

E ideologia care, din oamenii mai instariti, creeaza cetateni de categoria a doua, care nu se bucura de aceleasi drepturi si libertati, putand fi abuzati inclusiv prin taxe si impozite nu doar impovaratoare, ci si arbitrare", continua democrat-liberalul.

Acesta nu uita sa faca referire si la faptul ca prim-ministrul se afla in vacanta la Miami, subliniind costul unei astfel de deplasari, comparativ cu venitul mediu al unui roman.

"Interesant e faptul ca domnul Victor Ponta si-a facut timp sa distribuie acest mesaj aflat fiind in vacanta in exotica Florida. Poate ca ar trebui sa amintim faptul ca un bilet de avion pana la Miami depaseste valoarea salariului mediu din Romania.

Putem asadar, pe calea logicii elementare, sa afirmam ca premierul Romaniei nu este roman? Bineinteles ca nu! Fiindca, pentru a-si pierde aceasta calitate, ar trebui sa-si faca si griji privind efectele devastatoare ale noilor taxe asupra bunastarii tuturor cetatenilor romani. Dar nu credem ca astfel de griji il macina pe Victor Ponta", a mai afirmat Gheroghe Falca.

F.N.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Gheorghe Falca Ponta taxe, #Victor Ponta taxe impozite, #Ponta taxe FMI, #taxe venituri mici mijlocii , #USL