Geoana vrea alianta cu PNL. Ponta: Ma bucur ca lucrurile s-au clarificat

Marti, 17 Martie 2015, ora 19:032311 citiri
Geoana vrea alianta cu PNL. Ponta: Ma bucur ca lucrurile s-au clarificat

Scrisoarea transmisa de Mircea Geoana liderilor PNL pe tema unei colaborari clarifica lucrurile in politica, fiind insa clar inca de anul trecut, cand PSD a decis sa se desparta de Geoana si Vanghelie, ca acestia aveau un alt proiect politic, alaturi de PNL, a afirmat liderul PSD, Victor Ponta.

"Ma bucur ca lucrurile s-au clarificat, sunt oficiale, sunt pe fata. Cand am luat decizia anul trecut de a ne desparti de Geoana si Vanghelie, era clar ca aveau un alt proiect politic, probabil alaturi de PNL. Vanghelie probabil ca nu mai poate o perioada sa participe la acest proiect, va participa Geoana alaturi de Gorghiu, dar cred ca Gorghiu trebuie sa ceara scuze celor care i-au crezut in noiembrie ca ei vor sa faca politica fara traseisti, fara oameni care au fost in PSD. Inseamna ca i-au pacalit pe oamenii aia, cei care i-au crezut. Eu nu am crezut", a spus Ponta.

Senatorul Mircea Geoana a trimis, marti, o scrisoare deschisa liderilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga prin care propune constituirea unui grup comun de lucru PNL-PSRO si un calendar de consultari formalizate, precizand ca "orice zi cu Ponta" la guvern compromite sansa Romaniei la un nou inceput.

Geoana vrea alianta cu Gorghiu si Blaga: Timpul nu mai are rabdare cu noi!

"Timpul nu mai are rabdare cu noi. Evolutiile interne si internationale cer in mod imperios o Romanie puternica, inarmata cu un nou model politic si institutional, cu un model economic si social regandit. Pe scurt, un Nou Proiect de Tara, pe care 91 la suta dintre cetateni ni-l cer si pe care votul din 16 noiembrie il face posibil. O noua regula a jocului nu poate fi realizata cu oameni care practica in mod grosolan si perseverent coruptia la nivel inalt si proasta guvernare. Un nou Proiect de Tara are nevoie de o noua majoritate: in societate, in Parlament si de un parteneriat intre presedintele Romaniei si un nou Guvern.

Fiecare zi in plus cu Victor Ponta la Palatul Victoria compromite sansa Romaniei de a avea un adevarat nou inceput. Partidele noastre au obligatia de a permite ca aceasta sansa pentru Romania si pentru romani sa nu fie irosita", scrie presedintele PSRO in scrisoarea deschisa transmisa, marti, co-presedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga.

Senatorul Geoana subliniaza ca "un Nou Proiect de Tara nu poate fi realizat fara ca Stanga si Dreapta sa isi aduca propria viziune si valori la acest proiect comun, bazat pe o noua regula a jocului in politica, economie si societate, fundamentata pe cinste, competenta si patriotism".

El precizeaza ca Biroul National de Conducere al Partidului Social Romanesc a analizat si identificat atat elementele de convergenta, cat si de diferentiere dintre programul PSRO si Programul de Guvernare prezentat recent in spatiul public de PNL si a decis "demararea de consultari institutionale pe marile teme politice, economice si sociale intre PSRO si PN"L.

"Din aceasta perspectiva, va propunem constituirea unui grup comun de lucru PNL-PSRO si a unui calendar de consultari formalizate intre formatiunile noastre", se arata in mesajul lui Mircea Geoana.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News