Expert anticoruptie: Ponta incearca sa timoreze procurorii DNA, acuzandu-i de stalinism

Joi, 19 Iulie 2012, ora 08:13
7849 citiri
Expert anticoruptie: Ponta incearca sa timoreze procurorii DNA, acuzandu-i de stalinism
Foto: Evenimentul Zilei (Arhiva)

Expertul anticoruptie Laura Stefan il acuza pe premierul Victor Ponta de interventie in actul de justitie. Ponta a declarat, miercuri, in sedinta de Guvern, ca DNA actioneaza stalinist prin cercetarea medicilor implicati in cazul Adrian Nastase.

Ponta: DNA da dovada de practici staliniste in anchetele in cazul medicilor

"Declaratiile lui Victor Ponta reprezinta o interventie in actul de justitie, exact ce a reprosat Comisia Europeana: sa nu-si mai dea politicienii cu parerea despre anchetele aflate in curs sau despre deciziile judecatoresti. Se pare ca ne-am pierdut cu totul busola. Reactii de acest tip eu nu-mi amintesc in perioada recenta.

De unde stie domnul Ponta ce este in dosarul respectiv, daca oamenii aceia trebuiau sau nu sa fie pusi sub acuzare, are acces la niste date despre care noi nu stim?

Victor Ponta incearca sa timoreze si sa blocheze niste anchete aflate in curs", a declarat Laura Stefan pentru Ziare.com.

Expertul anticoruptie considera ca aceste actiuni ale premierului sunt inacceptabile.

"Este absolut inacceptabil, in conditiile in care chiar si un om obisnuit din Romania poate sa realizeze ca, daca IML a spus ca domnul Adrian Nastase nu necesita internarea in spital, atunci procurorii au tot dreptul sa-si puna intrebarea de ce a trebuit, totusi, sa fie internat.

Sunt niste chestiuni care trebuie lamurite in cadrul unei anchete, insa interventia premierului mi se pare inacceptabila. Este o forma de presiune, in nota acestor zile", a subliniat Laura Stefan.

Laura Stefan este expert anticoruptie, reprezentant al Expert Forum (EFOR) si unul dintre cei 17 experti alesi de Comisia Europeana pentru a evalua periodic politicile si progresul luptei anticoruptie in statele membre UE.

In sedinta de Guvern de miercuri, premierul Ponta i-a cerut ministrului Sanatatii sa-i transmita doctorului Radu Macovei, cercetat de DNA pentru favorizarea condamnatului Adrian Nastase, respectul sau pentru munca acestuia.

Ponta a comparat situatia managerului de la Spitalul Floreasca cu cea a medicilor evrei rusi din 1952, acuzati si apoi arestati de Stalin pentru ca ar fi fost agenti ai imperialismului american.

"Imi aduc aminte de procesul medicilor din 1952 de pe vremea lui Stalin. Va rog, domnule ministru, sa transmiteti medicilor exceptionali chemati la DNA respectul meu pentru munca lor. Va rog sa transmiteti regretul meu pentru ca sunt anchetati din cauza ca sunt medici. Sper sa nu reluam un episod din 1952 si in 2012", a spus Victor Ponta.

Adrian Nastase nu necesita internare in spital - raport IML (Video)

Raportul IML legat de tentativa de sinucidere a premierului Adrian Nastase sustine ca ranile sale au fost superficiale, nefiind nevoie de internarea acestuia in spital. In plus, medicii legisti subliniaza ca Nastase putea primi ingrijiri medicale si la spitalul Penitenciarului Rahova, neavand nevoie de tratament special.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Laura Stefan presiuni DNA, #Laura Stefan Victor Ponta interventie justitie, #Laura Stefan interventie justitie , #Adrian Nastase