Executia lui Ponta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 23:45
8719 citiri
Executia lui Ponta (Opinii)
Foto: realitatea.net

Se poarta executiile. De toate felurile, in stiluri diferite si viziuni diverse. Toata lumea executa pe cineva, undeva, pentru ceva ce a facut candva.

PSD e de departe locul unde excutiile sunt trendul anului. La social democrati se poarta toate genurile de executari, de la persoane pana la datorii si ideologii. De departe cea mai haioasa situatie, pentru ca este si de o ironie maxima, e executarea silita a partidului insusi.

Victor Ponta, care era oricum ocupat cu executarea lui Mircea Geoana, se plange ca partidul pe care il conduce a ajuns sa fie executat de "portarei" pentru niste datorii uriase de pe vremea fostului presedinte PSD. Cat de comic poate fi faptul ca practic acum Ponta procedeaza fata de Mircea Geoana exact potrivit retetei dupa care PDL arunca responsabilitatea propriei guvernari pe spinarea liberalilor si social democratilor, care ar fi dus tara in criza.

Atat doar de-ar fi si e suficient sa iti dai seama ce partide politice de doi bani avem in tara asta. Cand Boc striga in gura mare, populist si ipocrit, ca Tariceanu si guvernarea liberala (cu sprijinul fatis al social democratilor) au nenorocit tara, prin cresterea economica desantata pe care nu au stiut sa o administreze, Victor Ponta nu stia cum sa urle si mai tare, pentru a denunta sofismul boccian. Acum, liderul PSD se afla in aceeasi situatie ca si Emil Boc in raport cu Tariceanu.

Probabil ca, in dorinta de a inlatura orice eventuala paguba de imagine pe care ar provoca-o executarea lui Geoana in PSD, Victor Ponta introduce din nou in actualitate tema datoriilor istorice si stramosesti ale social democratilor. Sa inteleaga lumea, altfel spus, de unde si din cauza cui are PSD astazi de platit aproape 7 milioane de euro. Pentru ca Geaona i-a dus lu' mama soacra - nu m-ar mira sa aud si informatia asta "pe surse".

Tot din cauza incercarii disperate de a masca scandalul si impactul "executiei" lui Mircea Geoana in PSD, Victor Ponta si USL au readus in actualitate tema suspendarii lui Traian Basescu. O executie mascheaza o alta executare. Ca prostie mai mare nu exista decat sa vorbesti despre suspendarea lui Traian Basescu, in conditiile in care ea este imposibil de realizat, e doar o parte a problemei.

Victor Ponta insa pare sa nu inteleaga ca a vorbi despre "executarea" lui Basescu, fie si daca exista toate motivele din lume pentru care presedintele sa merita a fi demis, fara insa a avea cea mai mica sansa de implinire a ei, nu inseamna decat sa tocesti tema, sa o decredibilizezi si pe ea, si pe tine, in acelasi timp. Lui Victor Ponta pare sa-i scape in analizele-i de partid taman impactul acestor actiuni gaunoase asupra electoratului, care s-a saturat sa auda vorbe si idei trasnite si asteapta o fapta concreta.

Ponta danseaza pe o sarma invizibil de subtire. Alegandu-si drept inamic principal un cal mort - Mircea Geoana - se pare ca indiferent daca il excude sau nu din partid, deja va avea mai mult de pierdut decat de castigat din acest razboi. Pentru ca sta omu si se intreaba - deci nu Vanghelie, nu baronii Oprisan sau Nicolaescu, nu Iliescu sau Nastase ar fi trebuit sa fie struniti si pusi la punct, ci tocmai inexistentul Mircea Geoana.

Remarc pentru a mia oara, plictisit si nici macar amuzat, cum in tara asta fiecare ajunge sa piara pe propria-i limba. Doar ca in timp ce unii o fac frumos si cu talent, admirabil oarecum, altii nici macar nu sesizeaza ce li se intampla.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#excludere Geoana PSD, #Victor Ponta executare PSD, #executare silita PSD , #Mircea Geoana