Editorial: Democratia dupa Ponta

Joi, 17 Martie 2011, ora 09:52
3636 citiri
Editorial: Democratia dupa Ponta

Dupa ce si-a rostit discursul la microfon - intre noi fie vorba, slabut, domnule Ponta, eheei, unde-i Vasile Dincu? - presedintele PSD a luat loc cu ora in platourile amenajate de televiziunile de stiri, dornic sa disemineze sentiment.

Cu poporul sindicalist sub geamuri si celalalt, de la televizor, infipt in moalele capului, deoarece era mult mai numeros, seful socialist s-a gandit sa transeze lucrurile: ceva e putred in Romania.

Alimentat din plin de moderatorii care erau anuntati ca titlurile s-au schimbat, in sensul ca nu mai erau 50.000 de romani pregatiti sa manifesteze impotriva Codului Muncii, ci doar 8.000, presedintele PSD a trecut la contracarare: nu simt democratia tulburandu-le maruntaiele, calcaiele li s-au deprins cu plumbul, traiesc in plina "epoca Ceausescu".

Dupa Victor Ponta, cei care au iesit in strada poseda simt civic, iar ceilalti ori s-au temut de organele represive ale lui Traian Basescu, ori au vreun avantaj de pe urma PD-L. Varianta ca n-au fost convinsi ca noua norma le va gauri si mai tare nadragi, sau au pierdut din vedere ca miscarea sindicala poate fi credibila nici n-a fost luata in calcul.

Nu stiu cine-l sfatuieste pe presedintele stangii, dar daca persoanele de-l consiliaza n-au minte, nici beneficiarul neroziei lor nu exceleaza in intelepciune. Cel putin n-a dovedit-o in ziua motiunii.

A-i trimite pe romanii care n-au avut motiv sau avant sa protesteze intr-o categorie inferioara, dupa standardele lui Ponta (vecine cu celebrul "cine nu-i cu noi e impotriva noastra"), reprezinta o eroare politica de neinteles. Si asta pentru simplul motiv ca grosul electoratului se afla la aceasta ora in expectativa. Iar daca nu-si manifesta optiunea, nici nu iese in strada.

Cum va reusi liderul PSD sa-i convinga de justetea demersului Opozitiei, daca-i cearta ca nu au naturelul sensibil la democratia izvorata din limba sa, e greu de priceput.

Deocamdata i-a convins doar de sinceritatea sa, cu ajutorul careia a reusit sa imparta tara in inteleptii care protesteaza si imbecilii care nu o fac.

S-a potrivit de minune cu izvorul nesecat de stupizenie reprezentat de liderul sindical de la Federatia "Spiru Haret". Marius Nistor a afirmat in aceleasi platouri ca i-a fost rusine din cauza bucurestenilor care n-au inteles ce face el acolo in strada si au preferat sa stea la coada la cani de cafea sau sa strabata mall-urile. Stiam, fireste, ca spre deosebire de inteligenta, prostia e fara margini, dar nu aveam idee cat de periculoasa este de vreme ce se propaga precum raia.

Foarte bine, domnule Ponta, jucati-va dumneavoastra cu viitorul si bateti-va pe cei 25 la suta dintre romanii care au o optiune! Pe restul, cei care sunt framantati de intrebari, sau pur si simplu scarbiti de TOT ce li se desfasoara sub ochi, satui de isteria Opozitiei si balbaiala Puterii, lasati-i in nemernicia lor. Asa, cand veti castiga alegerile, veti avea legitimitate. Nu si putere!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ponta miting Bucuresti , #presedinte PSD
Comentarii