Editorial: Cheia lui Basescu e la Ponta

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 18:02
4616 citiri
Editorial: Cheia lui Basescu e la Ponta

Victor Ponta se comporta ca un lider de galerie. L-ar lua aia din Giulesti, numai ca "galeria lui Rapid n-a fost membra de partid".

Niciun bai, acest detaliu din biografie l-a calificat, alaturi de recomandarile lui Ion Iliescu - ehei, ce mai guvern pe vremea lui Vacaroiu! - pentru functia de sef peste misionarii socialismului cu carlig popular. Deci reparatoriu.

Caci cine analizeaza fie si superficial arhitectura primelor decizii ale lui Victor Ponta constata nu populismul acestora, ci potentialul noului premier de a invata sa seduca masele cu ajutorul unor idei in care nu crede, le cunoaste impactul asupra economiei, dar pe care este silit sa le materializeze pentru a maximiza sansele USL la alegerile parlamentare.

Victor Ponta & Co nu are niciun plan de guvernare. Doar unul de masuri. Un sir de cacealmale care l-ar face invidios pana si pe Traian Basescu. Doar cine este artizanul loviturilor de imagine usturatoare care i-au adus pe liderii USL in situatia de a le crapa anevrismele de ciuda?

Asa cum Apusul si-a impins toate neamurile spre Baiazid la un singur semn, Opozitiei i-au trebuit doar cativa tradatori orientati pentru a obtine sansa de a rescrie istoria alegerilor romanesti. Si de-abia pica Guvernul, ca pe ecrane aparu - "showtime!" - cosmarul.

Primarii portocalii trebuie sa trimita indarat banii obtinuti cu circ in PDL ca sa-si continue proiectele si sa achite din arierate, HG-ul referitor la UMF a primit la loc comanda, iar prin Parlament au trecut fluierand actul normativ care sterge datoriile functionarilor si cel care organizeaza alegerile dupa principiul "castigatorul ia totul".

Toate astea pentru a arata electoratului ca MRU a fost slab, iar Crin si Victor saraci si cinstiti, ca sa-l ajute pe Dorin Florea sa piarda Primaria Targu-Mures, ca sa le vina bugetarilor idei vesele legate de votul de la toamna si ca sa nu mai ajunga in Legislativ tipi de pe locurile doi si trei, ca se supara romanii. Nu transcriu aici lista liberalilor care s-au aflat in aceasta situatie, ca sa nu par malitios.

Si mai urmeaza! Totul pentru front, totul pentru victorie! Exact dupa reteta PDL, dupa aceleasi coordonate, la milimetru. Ca liderii USL isi incalca principiile, cum ar fi acela de a nu modifica Legea electorala in anul alegerilor - si cat au facut apel la recomandari de comisii si comitete internationale! - nu mai are nicio importanta. Pentru marea masa a romanilor, astea sunt amanunte.

Cutia Pandorei n-a fost deschisa acum, iar cheia acestei maniere de a face politica s-a aflat tot timpul la Traian Basescu. Noroc cu aplecarea lui Adrian Nastase spre realitate, ca astfel am aflat cum Victor Ponta va trebui sa faca niste compromisuri cu presedintele, in interes national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#guvern Victor Ponta, #masuri Guvern Ponta, #vot uninominal Ponta , #premier