E razboi! USL impotriva statului (Opinii)

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 22:43
9844 citiri
E razboi! USL impotriva statului (Opinii)

Scene precum cele intamplate in ultimele zile nu am mai vazut in Romania. Un atac murdar la adresa institutiilor statului, precum cel declansat de USL in ultimele zile, nu am mai vazut de la mineriade incoace. Si nici nu credeam ca voi mai vedea intr-o Romanie intrata in Uniunea Europeana.

Mi-e pur si simplu teama de ceea ce se va intampla. De la scena incredibila prin care premierul Victor Ponta nu a respectat o decizie a Curtii Constitutionale pana la atacul ministrului Justitiei, care s-a substituit Agentiei Nationale de Integritate si i-a acuzat el pe magistratii CCR de incompatibilitate si terminand cu atacul mizerabil, nkvd-ist la adresa consiliului de atestare a diplomelor care analiza plagiatul lui Victor Ponta.

Cum isi poate permite un ministru al Educatiei sa desfiinteze o asemenea institutie chiar in timpul in care aceasta analiza cazul Ponta si sa faca presiuni in persoana asupra membrilor acesteia? Sa ne amintim, ministrul a mers in persoana la sedinta respectiva, dupa ce, cu putin timp inainte, trimisese acolo Corpul de Control!!

Chiar daca, spre cinstea lor, membrii Consiliului de Atestare au dat, in UNANIMITATE, decizia ca Ponta a plagiat, ce s-a intamplat nu-mi aminteste nici macar de anii '90! Sunt scene din perioada 1948-1950, cand dictatura comunista spulbera ultimele institutii independente ale statului.

Asadar, USL merge pe toate fronturile. Acapareaza nu doar institutiile pe care, anterior, le acaparase PDL, chiar daca promisese, prin gura lui Victor Ponta, ca va depolitiza TOTUL, de la nivelul secretarilor de stat in jos. Va amintiti cand ataca, pe buna dreptate, politizarea Televiziunii Romane? Ce a facut USL, imediat dupa ce a ajuns la Putere? A impus propria politizare a TVR. Mai mult, incalcand flagrant legea de organizare prin expulzarea PDL din Consiliul de Administratie.

Cum e mai putin politruca TVR cand omul PDL, Alexandru Lazescu, a fost inlocuit cu omul PNL, Claudiu Elwis Saftoiu? Mai mult, personajul in discutie e un om a carui ultima functie publica a fost sa conduca Serviciul de Informatii Externe, un "spion", cum spunea Crin Antonescu despre Mihai Razvan Ungureanu.

Lucrurile nu se opresc aici. USL va continua.

Frica in USL

Despre ce e vorba? De ce e USL in goana pentru a lua tot? E vorba si de ambitie, de foame de bani sau de putere, dar mai ales de calcule foarte pragmatice. Oamenii incep sa intre in puscarie! Oamenii incep sa fie dovediti pentru lucruri gresite, asa cum a fost dovedit Victor Ponta.

Cazul Adrian Nastase a fost cel care a dat semnalul. Si a starnit un adevarat soc. Un intangibil in inchisoare? Asta i-a speriat pe altii. Ati vazut cat de repede si-a dat demisia din Parlament Dan Voiculescu, invocand un motiv stupid? De fapt, omul si-a dat demisia pentru ca, nemaifiind parlamentar, va fi judecat de o instanta inferioara, nu de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a aratat ca, dupa ce a scapat de sub controlul personajului veninos care e senatorul PSD Catalin Voicu, poate sa taie in carne vie. Carne ce ar putea fi a lui Dan Voiculescu, cel care a reusit, total legal, suntem siguri, sa cumpere cateva hectare de teren la un pret de DOAR 75 de ori mai mic.

Poate n-ati observat in ultimul timp, dar avem un val de condamnari destul de grele. S-a dus Ioan Avram Muresan, fostul ministru al Agriculturii, a intrat la inchisoare si Sorin Ovidiu Vintu, dar si "praduitorul RAFO", Iacobov. Cea mai reusita condamnare, probabil cea care le-a facut posibile pe celelalte, e insa a lui Catalin Voicu.

Cum se vor simti toti autorii de tunuri, toti oamenii care au invartit Romania si care sunt in judecata acum? Rau, foarte rau. Din fericire pentru noi. Mai e speranta.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#USL impotriva stat, #USL razboi institutii stat , #USL