Dupa ce a demis-o de la Autoritatea pentru Turism, Ponta a facut-o pe sefa PP-DD secretar de stat

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 22:42 6575 citiri
Foto: ppddonline.ro

Simona-Allice Man, presedintele Partidului Poporului-Dan Diaconescu, retrasa in urma cu o saptamana de la conducerea Autoritatii Nationale pentru Turism, a fost numita, miercuri, de premierul Victor Ponta in functia de secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

Simona-Allice Man a fost retrasa saptamana trecuta de premierul Victor Ponta de la conducerea Autoritatii Nationale pentru Turism, imediat dupa ce aceasta a inspectat daca litoralul este pregatit pentru sezonul estival, demiterea fiind ceruta anterior de patronate.

Sefa Autoritatii pentru Turism, demisa de Ponta dupa ce a inspectat litoralul (Video)

In acea zi, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) s-a aflat in statiunea Mamaia, unde a aratat ca litoralul romanesc este pregatit pentru deschiderea sezonului estival, in timp ce hotelierii solicitau organelor de control sa nu fie verificati in minivacanta de 1 Mai.

"Am venit astazi aici tocmai pentru a vedea stadiul pregatirilor in vederea deschiderii sezonului estival. Pana in acest moment, am facut un scurt tur in Mamaia, iar de aici plecam in sudul litoralului ca sa vedem si acolo stadiul pregatirilor. Ceea ce am vazut pana acum, ne-a incantat privirile, hotelurile sunt pregatite, chiar foarte pregatite sa primeasca turistii. Credem ca va fi un sezon in care turistii vor fi multumiti de ceea ce le vor oferi aceste structuri turistice", a spus Simona Man intr-o conferinta de presa.

Virgil Stancu, reprezentantul Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc si investitor pe litoral, a spus insa, la conferinta de presa, ca in sudul litoralului nici zece la suta din unitati nu sunt pregatite sa deschida de 1 Mai si a cerut ca hotelierii sa nu mai fie obligati prin lege sa-si deschida unitatile de la aceasta data.

"Nu ne mai obligati sa deschidem la 1 Mai pentru ca va spun ca in sudul litoralului nici 10 la suta din unitati nu sunt pregatite sa deschida la 1 Mai, ne obligati prin lege sa deschidem la 1 mai printr-o lege neconstitutionala", a afirmat Virgil Stancu, el mentionand ca unitatile de cazare care nu au deschis la 1 Mai risca sa fie amendate de catre Autoritatea Nationala de Turism.

In luna martie, reprezentantii agentiilor de turism si hotelierilor de pe litoral au cerut demisia Simonei Man de la conducerea Autoritatii Nationale pentru Turism, acuzand-o ca blocheaza proiecte precum emiterea voucherelor de vacanta si aplicarea impozitului forfetar, aceasta raspunzand atunci ca de vina este birocratia.

"Este incredibil cum Simona Man nu intelege ce responsabilitate are. In ANT lucrurile merg prost, iar autoritatea duce Guvernul in ilegalitate pentru ca legea voucherelor de vacanta, desi intrata in vigoare la 1 ianuarie, nu se poate aplica. Din acest motiv hotelierii au pierderi de milioane de lei", a declarat agentiei MEDIAFAX Alin Burcea, vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

El spune ca Man refuza sa semneze diverse proiecte, acestea ramanand blocate, astfel, iar standurile Romaniei la targurile internationale de turism se aproba cu 24 de ore inaintea inceperii evenimentului.

"Cerem demisia doamnei Simona Man si il rugam pe primul ministru sa numeasca in acest post un specialist adevarat, care sa redreseze activitatea ANT", a adaugat Burcea.

Simona Man conducea Autoritatea pentru Turism din luna noiembrie a anului trecut.

Autoritatea pentru Turism este institutia care coordoneaza turismul romanesc si care verifica si clasifica hotelurile si agentiile de turism.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com