Dubla masura a PSD: Acum critica strada, dar in 2010 Ponta ii cerea sa dea jos Guvernul Boc (Video)

Joi, 09 Februarie 2017, ora 12:12
16228 citiri
Dubla masura a PSD: Acum critica strada, dar in 2010 Ponta ii cerea sa dea jos Guvernul Boc (Video)
Foto: Ziare.com (Arhiva)

Fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea, in prezent secretar al Camerei Deputatilor, aminteste de un episod din perioada guvernarii Boc, cand presedintele de atunci al PSD, Victor Ponta, facea apel la "strada" sa dea jos guvernul, in paralel cu motiunea de cenzura.

"Exclusivitate: Victor Ponta nu recunoaste legitimitatea Parlamentului si face apel la strada sa dea jos guvernul.

SHARE, pentru oamenii din strada. De la ambele manifestatii!", scrie pe Facebook Cristian Ghinea.

Iata si mesajul de atunci al lui Victor Ponta, din luna mai 2010, potrivit clipului atasat de deputatul USR:

"Va anunt de aici, de la Lupeni, ca in aceasta luna vom depune motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc. (...) Incercam sa-mi aduc aminte, niciodata in primul an dupa alegeri nu au fost proteste impotriva Guvernului asa cum sunt acum. Niciodata in primul an dupa alegeri nu s-au facut deja atatea greseli.

Vreau sa cred ca, si daca in Parlament, PDL-istii cu toti ceilalti tradatori pe care i-au cumparat vor vota impotriva motiunii de cenzura, eu cred ca strada, dumneavoastra, oamenii care nu mai suporta ceea ce se intampla in tara, cred ca ne vor ajuta sa dam jos acest guvern.

(...) Ma bazez pe dumneavoastra, nu pe parlamentarii care asculta toti si tremura in fata lui Traian Basescu", spunea atunci Victor Ponta.

Citeste mai multe despre subiectul motiunii de cenzura din 2010:

Ponta anunta o motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc

Ponta anunta 2 motiuni de cenzura si se declara langa Iliescu, la stanga-stanga

Ponta: Sper ca motiunea de cenzura a PSD sa fie votata si de cei de la putere

PSD a depus motiunea de cenzura

Ponta anunta actiuni "complementare" cu sindicatele, pana la votul motiunii

Reamintim ca, desi are o majoritate mai mult decat confortabila in Parlament, coalitia PSD+ALDE a decis ca parlamentarii sa nu voteze deloc la motiunea de cenzura care a vizat miercuri Guvernul Sorin Grindeanu.

In schimb, tot Victor Ponta spunea, in luna aprilie 2012, inainte de votul pe motiunea de cenzura care avea sa duca la caderea Guvernului Ungureanu, ca parlamentarii PDL care au parasit sala de plen la vot sutn "lasi", "fricosi" si "lipsiti de demnitate".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ponta strada Guvern Boc, #Ponta motiune cenzura Guvern Boc, #PSD protestatari Piata Victoriei , #PSD