Dragnea, despre campania pro Ponta a preotilor: Biserica n-are dreptul sa-si apere credinciosii?

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 14:44
7474 citiri
Dragnea, despre campania pro Ponta a preotilor: Biserica n-are dreptul sa-si apere credinciosii?
Foto: Harta Politicii

Vicepremierul Liviu Dragnea a raspuns miercuri acuzatiilor ca Biserica se implica in campania electorala pentru PSD si ca diversi preoti le spun credinciosilor sa il voteze pe Victor Ponta.

Dragnea nu considera ca recomandarile clericilor ar fi o problema, sustinand ca "Biserca Ortodoxa Romana are dreptul sa isi apere credinciosii", dupa cum a declarat la B1 TV.

"De ce, daca preotii de la alte culte religioase isi indeamna credinciosii sa voteze cu Iohannis...foarte bine...de ce Biserica Ortodoxa Romana nu are dreptul sa faca lucrul asta? De ce un preot nu are dreptul sa isi apere credinta ortodoxa, de ce sa fim noi mai umili, crestin ortodocsii? Nu e vorba de implicare sau nu", a declarat seful de campanie al lui Victor Ponta.

Declaratia vicepremierului a venit in contextul in care un preot din judetul Satu Mare i-a indemnat pe credinciosii veniti duminica la slujba sa il voteze pe Ponta presedinte al Romaniei.

Preot, in biserica: Votati Victor Ponta! Amin!

De asemenea, Dragnea a vorbit si despre presedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, care in prezent este anchetat de DNA, dupa ce in presa a aparut o inregistrare in care acesta isi ameninta colegii de partid ca nu vor mai primi bani din bugetul local, daca Victor Ponta nu castiga prezidentialele in acest judet.

Presedintele PSD Satu Mare, anchetat de DNA dupa amenintarea colegilor: Sunt mandru ca sunt roman

"DNA il acheteaza pentru niste declaratii, asa-zise declaratii, e o inregistrare, sa-l cerceteze, eu nu stiu ce a facut", a precizat Dragnea, spunand ironic ca "Mircea Govor avea niste instrumente de tortura de la inchizitie si schingiuia, Mircea e un om foarte glumet".

Lider PSD, amenintari la adresa colegilor

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) s-a sesizat marti din oficiu pentru demararea unei anchete in cazul presedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, dupa ce acesta a fost inregistrat amenintandu-si colegii de partid, daca Ponta nu castiga alegerile prezidentiale in acest judet.

Inregistrare halucinanta dintr-o sedinta PSD - Popi, preotese, profesori sau postasi amenintati: Stati si muriti, asta e viata!

Procurorii DNA verifica astfel daca Govor si-a folosit functia politica, in discutiile cu colegii sai.

"Am inregistrat la noi in sedinta o convorbire. A avut loc o convorbire. A fost o sedinta de partid, ca in familie. Am facut o discutie de partid, atat consider eu si nimic mai mult.

(...) Si m-am atins eu de banii statului? A venit cineva sa reclame ca n-a primit bani de la buget? Acum discutam... e o discutie. S-au luat masuri impotriva cuiva? Nu si-a produs efectul discutia", a spus Mircea Govor, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Despre indemnul preotului pentru votarea lui Ponta: A facut bine, unde e greseala?

De asemenea, despre faptul ca un preot duhovnic al unei manastiri din judet i-a indemnat pe credinciosii veniti sa asiste duminica la predica sa il voteze pe Victor Ponta presedinte al Romaniei, presedintele PSD Satu Mare nu vede nimic gresit in acest lucru.

"A facut bine. Eu n-am rugat pe nimeni, am spus la biserica. (...) Eu intru in biserica ortodoxa, unde sunt preoti ortodocsi, care slujesc Biserica Ortodoxa. Si ce era sa zic? Suntem o familie de ortodocsi. Trebuie sa ne fie rusine ca suntem ortodocsi? Daca locuim in Ardeal, trebuie sa ne fie rusine ca suntem ortodocsi?

In campanie electorala, am dreptul sa indemn electoratul sa votez cu Victor Ponta. (...) Si ce-am spus, nu vad unde e greseala?", a mai afirmat Mircea Govor.

Totodata, presa a relatat in ultimele zile ca Guvernul Ponta vrea sa le dea imobile gratuite preotilor care au facut campanie pentru actualul premieri. De asemenea, pe Internet au aparut numerose indemnuri catre credinciosi ale preotilor, prin biletele sau verbal, sa il voteze pe Victor Ponta in turul doi al alegerilor.

Dupa fapta si rasplata: Ponta vrea sa dea imobile gratuite preotilor care au facut campanie pro PSD

Iohannis vs. Ponta: Preotii, acuzati ca le spun credinciosilor ce presedinte sa voteze

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Dragnea Biserica Ponta, #Dragnea preoti Ponta, #Biserica campanie Ponta , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014