Dosarul Turceni-Rovinari: Un avocat a cerut audierea Alinei Gorghiu

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 11:45
4154 citiri
Dosarul Turceni-Rovinari: Un avocat a cerut audierea Alinei Gorghiu
Foto: Arhiva Facebook/Alina Gorghiu

Fostul premier Victor Ponta si fostul ministru Dan Sova au mers, vineri, la sediul instantei supreme pentru un nou termen in dosarul Turceni-Rovinari.

In cadrul sedintei, avocatul unuia dintre inculpati a cerut audierea Alinei Gorghiu, copresedintele PNL, si a altor persoane.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa decida daca admit audierea liderului liberalilor.

"Doamna procuror a fost de acord ca toata lumea sa fie audiata, mai putin doamna Gorghiu. Ea si cu Atanasiu au incheiat contractele", a declarat Victor Ponta la finalul sedintei de judecata.

Ulterior, fostul premier a explicat pe Facebook: "Eu nu am cerut asa ceva (audierea Alinei Gorghiu - n.red.). Solicitarea a fost facuta de avocatii fostilor directori de la Turceni si Rovinari, deoarece doamna avocat Gorghiu Alina Stefania era si consilier juridic al presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, (cel care a incheiat contractele cu Sova si Asociatii) si in acelasi timp era si avocat al 'Electrica' SA in procesele cu Turceni si Rovinari", a sustinut fostul premier.

Dezbaterile se vor relua pe 14 octombrie, termenul de vineri fiind amanat dupa ce Dan Sova a anuntat ca nu va face declaratii.

"In urma consultarilor cu avocatul meu am stabilit ca e bine ca la acest moment procesual sa ma prevalez de dreptul la tacere si sa nu dau declaratii in cauza, urmand ca ulterior sa apreciez daca voi face o declaratie in fata organului judiciar. Toate aspectele in legatura cu acuzatiile aduse le-am redactat in scris, intr-un memoriu, pe care doresc sa il depun la dosar", le-a spus Dan Sova judecatorilor.

La randul sau, Victor Ponta a cerut timp pentru a-si pregati expunerea.

"Doresc sa dau declaratii dar am nevoie de un pic de timp pentru a ma pregati. Credeam ca azi va fi audiat Dan Sova. As vrea sa va rog, daca imi permiteti, un pic de timp pentru a imi pregati expunerea", a cerut Victor Ponta instantei.

care sunt acuzatiile

Fostul premier Victor Ponta este judecat, in dosarul Turceni Rovinari, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat. Dan Sova este acuzat in acelasi dosar de complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obtinut de la SCA "Sova si Asociatii" suma 181.439,98 de lei, pentru activitati, care insa in realitate nu s-au efectuat. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului sau.

Totusi, el nu recunoaste faptele de care e acuzat in dosar.

Afla cum a ajuns Ponta in contractele Turceni-Rovinari si cat a castigat Sova de la stat

Procurorii i-au trimis in judecata si pe Laurentiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, si Laurentiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Alina Gorghiu dosar Turceni Rovinari, #audieri dosar Turceni Rovinari , #DNA
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Bine că n-a cerut să-i pună pe toți politruci' la detector...