Dosarul Turceni-Rovinari: A cincea amanare pentru Ponta si Sova

Joi, 26 Aprilie 2018, ora 19:31 5901 citiri
Foto: Facebook/Victor Ponta

Inalta Curte a amanat pentru 10 mai sentinta in Dosarul Turceni-Rovinari, caz in care fostul premier Victor Ponta si fostul senator PSD Dan Sova sunt judecati pentru fapte de coruptie, in legatura cu incheierea unor contracte de consultanta.

Inalta Curte amana astfel pentru a cincea oara pronuntarea in acest caz.

La ultimul termen al procesului, care a avut loc pe 27 februarie, procurorul DNA a cerut condamnari cu executare in cazul fostului premier Victor Ponta si al fostului senator PSD Dan Sova.

Ancheta in acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului.

Judecatorii Ioana Alina Ilie (presedinte), Ioana Bogdan si Lavinia Lefterache trebuie sa dea decizia in acest caz. Hotararea nu va fi definitiva si poate fi contestata la Completul de 5 judecatori al ICCJ.

In acest dosar, Victor Ponta a fost trimis in judecata in 17 septembrie 2015, alaturi de fostul senator Dan Sova, de Laurentiu Dan Ciurel si Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv, director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Pledoaria DNA

Procurorul DNA a solicitat condamnarea lu Victor Ponta pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani si o pedeapsa complementara in cazul acestuia. "Pedepsele sa fie spre mediu, iar ca modalitate de executare sa fie cu privarea de libertatate", a cerut procurorul DNA.

DNA a mai solicitat magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie confiscarea de la Victor Ponta a mai multor sume primite de la firma de avocatura "Sova si Avocatii".

In cazul lui Dan Sova, procurorul DNA a solicitat condamnarea la pedepse orientate spre maximum, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani.

Reprezentantul Ministerului Public a mai cerut ca cei implicati in acest dosar - Victor Ponta, Dan Sova, Laurentiu Graure, Laurentiu Ciurel si Dumitru Cristea - sa plateasca prejudiciul din acest dosar.

Toti inculpatii au sustinut in fata magistratilor ca sunt nevinovati si au cerut achitarea.

I.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Dosarul Turceni-Rovinari: Inalta Curte ar putea da azi sentinta
Poza Te-o
Te-o
rank 5