Dosarul „Ponta-Blair”, clasat după 6 ani. Mesajul fostului lider PSD pentru „Portocală”, procurorul care l-a anchetat

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 13:03 4607 citiri
Victor Ponta fusese trimis în judecată de fostul procuror Mircea Negulescu în legătură cu vizita lui Tony Blair în România. FOTO: Facebook / Victor Ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta, anunță pe Facebook că procurorii i-au clasat, într-un final, dosarul „Ponta-Blair”, deschis de către fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală”, prin metode neortodoxe, pentru care a fost dat afară din magistratură.

„După 6 ani de umilințe și minciuni s-a închis și Dosarul “Ponta-Blair”. Mă bucur că în România, după atâția ani, se poate face totuși puțină dreptate. Sigur că Portocală (n.r. – fostul procuror Mircea Negulescu) și șefii care l-au pus sunt bine merci; sigur că nimeni nu îmi dă înapoi cei 6 ani; nici nu își va cere scuze vreunul dintre cei care m-au înjurat pe această temă. Dar ce nu te omoară te întărește! PS - pentru focile care încă mai caută ceva de înjurat, clasarea NU are nicio legatură cu prescripția; doar cu faptul că acuzațiile lui Portocală au fost pur și simplu aberante, un caz „de școală” de dosar politic!”, a scris pe Facebook Victor Ponta.

Reamintim că fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală” (foto), a fost trimis în judecată de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), pe 23 decembrie 2020, într-un nou dosar în care este acuzat de mai multe infracțiuni, între care cercetare abuzivă și represiune nedreaptă.

Alături de Negulescu, a fost trimis in judecată și fostul ofițer de poliție judiciară care l-ar fi ajutat pe acesta, cei doi fiind retinuți, în vara anului 2020, în legătură cu modul de instrumentare a Dosarului „Ponta-Blair”.

Ponta și Ghiță, „înfundați” de „Portocală” prin metode neortodoxe

Pe scurt, în Dosarul „Ponta-Blair”, procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti susținea faptul că Sebastian Ghiţă ar fi finanţat cu 220.000 de euro vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair în 2012.

Scopul vizitei era cel de a-i crea imagine şi capital politic lui Victor Ponta, pe atunci lider PSD, în contextul alegerilor europarlamentare şi generale din acel an. În schimbul „foloaselor necuvenite”, Ponta l-ar fi lăsat pe Ghiţă să candideze din partea PSD.

Ulerior, Vlad Cosma a dat pubicității mai multe înregistrări audio făcute în sediul DNA Ploiești, Sebastian Ghiță a făcut o serie de dezvăluiri, iar Victor Ponta a confirmat într-o declarație din care rezultă că „Dosarul Ponta-Blair” a fost unul construit în jurul unui denunț scris „la dictare”.

Mai exact, doi procurori (Mircea Negulescu, Alfred Savu) și un ofițer de poliție judiciară (Mihai Iordache) au stat în fața lui Vlad Cosma și s-au întrecut în a-i dicta ce să scrie, în așa fel încât acuzațiile să fie cât mai credibile.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News