DNA se plange de Ponta: Decizia CSM

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 16:08
6900 citiri
DNA se plange de Ponta: Decizia CSM
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat vineri Inspectia Judiciara cu privire la afirmatiile premierului Victor Ponta despre un procuror anticoruptie.

Decizia CSM vine dupa ce 90 de procurori DNA au sesizat Consiliul referitor la mesajul postat de Victor Ponta pe Facebook, joi, in care acesta a criticat un procuror si l-a acuzat ca "inventeaza si imagineaza fapte".

90 de procurori DNA se plang de Ponta la CSM

Acum, Inspectia Judiciara trebuie sa verifice daca declaratia prim-ministrului aduce atingere independentei sistemului judiciar.

"Conducerea Consiliului a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura afirmatiile publice ale domnului Victor Viorel Ponta au fost de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau", se arata intr-un comunicat al CSM.

DNA a anuntat vineri, intr-un comunicat de presa, ca "in cadrul Adunarii Generale a Procurorilor, constituita la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, in legatura cu propunerile de modificare si completare a Legii 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, a fost inclus pe ordinea de zi si subiectul privind aceste declaratii lansate in spatiul virtual de catre premierul Romaniei".

"Cu aceasta ocazie, prin votul unanim exprimat, cei 90 de procurori prezenti la Adunarea Generala a Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa analizeze daca afirmatiile respective sunt de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau", mai arata comunicatul.

DNA face referire la un mesaj al premierului Victor Ponta, de pe contul sau de Facebook, in care acesta afirma ca "singura problema a tarii este obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera inventand si imaginand fapte si situatii neadevarate din urma cu 10 ani!".

Ponta, prima reactie despre trimiterea in judecata: Un procuror total neprofesionist, inventand si imaginand fapte

Victor Ponta a fost trimis in judecata, joi, de procurorii DNA in dosarul Turceni-Rovinari. Premierul este acuzat de fals, evaziune fiscala si spalare de bani. Faptele au fost comise in perioada in care Ponta era avocat, iar procesul va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

D.T.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Ponta CSM, #Ponta Inspectia Judiciara , #DNA