DNA il vrea arestat pe Sova. Ponta: Dar ce a facut domnul Sova?

Vineri, 13 Martie 2015, ora 19:026669 citiri
DNA il vrea arestat pe Sova. Ponta: Dar ce a facut domnul Sova?
Foto: Facebook/Dan Sova

Premierul Victor Ponta nu a dorit sa comenteze referitor la cererea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) privind arestarea lui Dan Sova, amintind ca ca nu se pronunta pe tema dosarelor penale, dupa ce, initial, intrebase "Dar ce a facut domnul Sova?".

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza solicitarea DNA in cazul lui Dan Sova, Ponta a spus: "Dar ce a facut domnul Sova?".

Ulterior, dupa precizarile ziaristilor in privinta acuzatiilor formulate de DNA la adresa lui Sova, Ponta a raspuns: "Nu comentez dosare penale, as face o greseala".

DNA cere retinerea si arestarea lui Sova: Prejudiciu de aproape 3,5 milioane de lei

Procurorul sef al DNA a trimis, vineri, procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

Anchetatorii cer incuviintarea retinerii si arestarii senatorului in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

Procurorii au date si indicii ca Sova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati, pentru a ascunde corespondenta purtata prin e-mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexuri energetice.