Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Din Turcia, Ponta nu-l slabeste pe MRU: Decideti singuri daca este de ras sau de plans

Marti, 30 Iunie 2015, ora 14:36
5781 citiri
Din Turcia, Ponta nu-l slabeste pe MRU: Decideti singuri daca este de ras sau de plans
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta il ataca pe Mihai Razvan Ungureanu, cu cateva ore inainte de votul din Parlament pe numirea liberalului la conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Seful PSD a postat, pe pagina sa de Facebook, un citat in care Mihai Razvan Ungureanu i-ar fi criticat pe liberali, spunand despre acestia ca sunt trisori si lacomi.

"Va rog sa cititi si sa decideti singuri daca este de ras sau de plans - ce spunea Mihai Razvan Ungureanu despre PNL pe 27 aprilie anul acesta:

'In urma cu trei ani, ati trisat si ati castigat. Ati mizat pe foamea de putere, ati speculat nemultumirea romanilor, ati negociat cu lasii, i-ati cumparat pe cei mai slabi si ati castigat marele premiu: accesul la resursele statului. Din care apoi v-ati infruptat lacom, asa cum ati invatat in toate guvernarile din urma.

Celor curiosi si dornici sa stie de mine le raspund astfel: n-am disparut nicaieri. Am doar rabdare'", a scris pe Facebook Victor Ponta, sustinand ca declaratiile lui Ungureanu se refera la liberali si au fost postate pe contul acestuia de pe reteaua de socializate, pe data de 27 aprilie.

Vot in Parlament pentru intoarcerea lui MRU la SIE - LIVE

Atragem atentia ca Mihai Razvan Ungureanu a publicat respectivul mesaj pe Facebook pe data de 26 aprilie si, mai important, nu precizeaza la cine se refera cand vorbeste despre lacomie si trisat.

Victor Ponta face apoi referire la afirmatiile de marti ale liderilor PNL despre Mihai Razvan Ungureanu, care arata ca presedintele Klaus Iohannis nu i-a consultat cu privire la nominalizare fostului ministru de Externe, totusi ei sustin "categoric" aceasta propunere.

"Ce spun azi 'trisorii' lideri ai PNL: Gorghiu: Iohannis nu m-a consultat nici pe mine, nici pe Blaga cu privire la desemnarea lui Ungureanu", a notat seful social-democratilor, atasand un link la stirea care contine afirmatiile co-presedintelui PNL Alina Gorghiu.

Gorghiu ii aminteste lui Ponta laudele si sfaturile acestuia pentru MRU

Vot in Parlament pentru MRU

Mihai Razvan Ungureanu va afla marti daca Parlamentul accepta propunerea presedintelui Klaus Iohannis ca senatorul PNL sa revina in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE). PSD a boicotat dimineata sedinta Comisiei de control SIE, iar MRU nu a putut fi audiat.

Totusi, avizul comisiei este consultativ, plenul fiind suveran. Daca va exista cvorum la sedinta plenului reunit programata pentru ora 17:00, se va da un vot secret pentru MRU.

Lideri ai PNL, UNPR si UDMR au declarat ca parlamentarii acestor formatiuni politice il vor vota pe Ungureanu. In schimb, cei ai PSD si ALDE au anuntat ca nu sustin aceasta candidatura, urmand sa anunte pe parcursul zilei de marti, daca vor boicota sedinta plenului reunit sau vor fi prezenti in sala si vor vota impotriva.

D.T.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta MRU SIE, #Ponta Razvan Ungureanu liberali , #presedinte PSD
Comentarii