Daniel Constantin, propus vicepremier de Ponta. Antonescu a refuzat - surse

Marti, 11 Februarie 2014, ora 18:10 4052 citiri
Foto: Arhiva

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a fost propus pentru o a patra functie de vicepremier, PC fiind de altfel singurul partid de guvernamant care nu este reprezentat la acest nivel in Guvern.

Propunerea pentru cea de-a patra functie de vicepremier apartine chiar prim-ministrului Victor Ponta, potrivit unor surse citate de Digi 24.

Totodata, premierul este cel care, in cadrul unei conferinte de presa sustinute marti seara, dupa sedinta USL, a declarat ca a propus ca toate cele patru partide de guvernamant sa fie reprezentate la nivel de vicepremier.

Potrivit unor alte surse, citate de B1 Tv, presedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat propunerea in cadrul sedintei, iar liberalii au parasit sala. Liberalii au revenit in sala, propunand ca Daniel Constantin sa preia functia de presedinte al Senatului. Aceasta propunere s-a lovit la randul ei de refuzul premierului Ponta.

In cele din urma, in cadru aceleiasi sedinte, Daniel Constantin i-ar fi replicat lui Antonescu: "Cand ti-a dat Voiculescu functia de presedinte al Senatului a fost bine".

Liderii PNL s-au reunit intr-o sedinta, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax. Reuniunea liberalilor a inceput in jurul orei 18.00. La scurt timp, Daniel Chitoiu, secretar general interimar al partidului, a parasit sediul PNL din Aviatorilor.

"A existat o propunere din partea mea, ca prim-ministru, ca Guvernul sa mearga luni, in Parlament, cu o noua formula guvernamantala, care sa il includa pe domnul Iohannis ca ministru de Interne si vicepremier", a spus Ponta, in conferinta de presa pe care a sustinut-o, singur, dupa sedinta USL.

Situatia lui Iohannis ramane in aer. Solutia lui Ponta: Fiecare partid din USL sa aiba un vicepremier

De asemenea, acesta a vorbit despre patru posturi de vicepremier "care sa includa toate cele patru partide care formeaza USL".

"Am propus ca toate cele patru partide sa fie reprezentate la nivel de vicepremier", a subliniat premierul.

Celalalte trei partide de guvernamant din USL au cate un vicepremier: PSD, in persoana lui Liviu Dragnea, UNPR - Gabriel Oprea si PNL, propunerea fiind Klaus Iohannis.

Marti au avut loc discutii in cadrul unei sedinte USL la care au participat premierul Victor Ponta, presedintele PNL Crin Antonescu si prim-vicepresedintele liberal Klaus Iohannis.

Presedintele social-democrat a mentionat ca nu s-a ajuns la nicio intelegere in cadrul USL si ca nu s-a luat nicio decizie privind restructurarea formulei guvernamentale, ce urma sa fie apoi propusa Parlamentului.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News