Consilier al lui Basescu: Ponta si-a cerut scuze in fata lui Schulz

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 15:22
2676 citiri
Consilier al lui Basescu: Ponta si-a cerut scuze in fata lui Schulz
Foto: Arhiva

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a dezvaluit, marti, ca presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, l-a sunat pe premierul Ponta, iar acesta si-a cerut scuze fata de acuzatiile de fascism aduse europarlamentarului german Elmar Brok.

"Purtatorul de cuvant al lui Martin Schulz: Schulz l-a sunat pe Ponta. Ponta si-a cerut scuze (in legatura cu declaratiile referitoare la Brok) ", a postat Sebastian Lazaroiu pe contul sau de Facebook.

Martin Schulz a precizat inca de luni, la deschiderea sesiunii PE, ca acuzatiile aduse de premierul roman la adresa europarlamentarului german sunt reprobabile si a anuntat in plenul PE ca va avea o discutie cu seful Guvernului de la Bucuresti pe acest subiect.

"Nu pot sa fiu de acord cu astfel de declaratii facute de un premier al unei tari europene", a spus Martin Schulz, citat de Mediafax.

Scandalul a pornit de la o declaratie facuta recent de presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok (CDU).

"Imigantii care vin in Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de somaj), alocatia pentru copii si asigurarea de sanatate trebuie trimisi rapid inapoi in tarile lor de origine. Pentru a preveni intrarile multiple, ar trebui sa ne gandim la luarea de amprente", a spus Brok, citat de ziarul Bild.

Replica premierului Victor Ponta a fost extrem de dura, acesta acuzandu-l pe europarlamentarul german ca are o gandire "fascista, nazista".

"Avem politicieni demagogi, iresponsabili, populisti, cum e domnul Brok, care au intervenit dese ori si in Romania si erau foarte bine mediatizati de presa basista, ca niste extraordinari europarlamentari. Dar, cu aceasta ocazie, am aflat ce gandesc despre romani: ca trebuie sa ne amprenteze, ca trebuie sa fim toti eventual tinuti in spatele unor garduri electrificate. Astia sunt prietenii lui Macovei. Ce va mira? De fapt, si gandesc la fel. O gandire nazista. Si doamna Macovei are o gandire fascista, nazista. Si domnul Brok la fel. Cine se aseamana, se aduna", a spus Victor Ponta.

Nici reactia lui Elmar Brok nu a intarziat, acesta afirmand ca reprosurile lui Victor Ponta la adresa sa se vor intoarce impotriva premierului roman.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Lazaroiu Ponta scuze Schulz, #Ponta scuze Schulz Brok, #Ponta nazist Brok , #premier