Consecventa lui Victor Ponta (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 12 Septembrie 2011, ora 07:51
4935 citiri
Consecventa lui Victor Ponta (Opinii)

As comite o mare nedreptate daca nu i-as recunoaste domnului Ponta o mare calitate: consecventa. Domnia sa este ridicol cu o consecventa uluitoare si nu pierde nicio ocazie, dar absolut nicio ocazie in acest sens. Iar ultimul exercitiu, cel cu plangerea penala impotriva presedintelui, acuzat de santaj si instigare la abuz in serviciu, a fost de-a dreptul magistral.

Din tot discursul sau inflacarat de pe scarile Parchetului de pe langa ICCJ eu n-am inteles un lucru: care ar fi proba santajului la care a fost supus si care ar fi fost abuzul comis impotriva domniei sale. Mai precis: cum poate fi stabilita o legatura cat de cat probata intre refuzul regionalizarii si controlul ANAF si de ce a fost acesta un abuz cat timp s-a desfasurat absolut procedural, a durat putin si s-a incheiat favorabil pentru Victor Ponta? Nu vad decat o coincidenta temporala, dar care nu poate servi drept proba, si niste suspiciuni pe care Victor Ponta ar fi trebuit sa fie primul care sa le doreasca inlaturate oficial.

Pe logica liderului PSD, toti politicenii care la un moment dat sunt anchetati pentru ceva, de Parchet, de ANAF, de politie, de ANI sau de orice alt organism de control pot invoca o controversa politica a momentului drept cauza a acelui control. Adica orice verificare a unui poltician este un santaj si un abuz, adica o prostie periculoasa.

Domnul Ponta zice ca e treaba procurorului sa gaseasca probe. Asa e, insa numai pornind de la niste indicii temeinice pe care le ofera reclamantul, indicii care l-au facut, de altfel, sa depuna plangerea. Daca de te duci la Parchet sa reclami ca ai fost lovit, nu te baga nimeni in seama daca nu aduci un certificat medico-legal, daca nu ai macar o vanataie, o zgarietura. Ei bine, domnul Ponta nu a aratat nicio vanataie si nicio zgarietura, iar procurorul care a primit plangerea nu le poate inventa.

Asa ma duc si eu maine la Parchet si zic ca m-a insultat domnul Ponta la telefon, invocand antecendentele publice de pe blogul domniei sale. Ma crede cineva cat timp nu pot prezenta daca nu iregistrarea unei covorbiri macar dovada ca as fi fost apelata de pe numarul domnului Ponta? Nu ma crede si e normal sa nu ma creada. Dar domnul Ponta nici nu vrea sa fie crezut de procuror. El asteapta NUP-ul in acest caz pentru a sari trei coti in sus invocand subordonarea politica a Parchetului.

Si apoi, daca s-a simtit santajat, nu vad de ce Victor Ponta nu a actionat imediat dupa comiterea santajului, ci abia dupa ce a primit decizia favorabila de incetare a acestuia. Pentru ca aceasta decizie infirma, de fapt, insusi potentialul santaj. Iata ca Victor Ponta nu a facut ce i-ar fi cerut presedintele si totusi controlul trimis ca modalitate de intimidare, de santajare s-a termint cu bine pentru el. Nu inteleg de ce domnul Ponta nu s-a multumit sa faca o conferinta de presa si sa lipeasca pe ecranele tuturor televiziunilor decizia ANAF potrivit careia este in regula. Ar fi fost suficient, onorabil si chiar victimizant.

Asta pe fondul chestiunii. In ceea ce priveste forma, presedintele PSD a parut protagonistul unui film cu, sa ma ierte, prosti. Cum sa te duci tu - fost procuror, calitate de care faci, de altfel, mare caz - la Parchet ca sa depui o plangere penala, cu cardul de ziaristi dupa tine, fara sa ai cartea de identitate? Nici nu stiu ce mai poate fi comentat la asa ceva. Si bineinteles ca jumatate din spatiul alocat maretului demers penal antiprezidential a fost dedicat acestei gafe. Si bineinteles ca in mintea multor oameni va ramane acest moment de un comic nebun, nu marile acuzatii ale procuproului fara carte de identitate.

Una peste alta, Victor Ponta a incercat un circ ieftin din categoria "sa scoatem versul cu Traian din imnul de stat", un circ pe care si l-a dinamitat insa singur printr-o gafa fabuloasa. Este treaba domniei sale daca depune un efort atat de tenace pentru a confirma stampila de imaturitate pe care o poarta pe frunte si daca ii da in permanenta apa la moara lui Traian Basescu. Victor Ponta este un politician de liga inferioara, ratacit pe prima scena, elevul de generala care alearga bezmetic prin curtea scolii sa snopeasca pe licean, dar in cursa lui nebuna se tot impeidica de propriile picioare si isi mai trage singur cate o scatoalca cu sabia de lemn din mana, umplandu-se de cucuie autoprovocate pe care apoi incearca sa le prezinte drept cicatrici din lupta cu marele sau dusman din a XII-a.

Asadar, nici macar n-ar fi meritat atentie daca domnul Ponta nu ar fi premierul USL. Daca acest om nu ar conduce cel mai important partid din opozitie si nu ar putea deveni anul viitor prim ministrul Romaniei. Iar asta este o perspectiva insapaimantatoare.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Victor Ponta plangere Basescu, #Ponta plangere santaj Basescu , #presedinte PSD