CNN a alcatuit o lista cu politicieni acuzati de plagiat. Victor Ponta se afla printre ei

Marti, 19 Iulie 2016, ora 22:48
9113 citiri
CNN a alcatuit o lista cu politicieni acuzati de plagiat. Victor Ponta se afla printre ei
Foto: Facebook/Victor Ponta

Fostul premier roman Victor Ponta apare intr-o lista intocmita de CNN cu zece politicieni acuzati de plagiat, in contextul in care Melania Trump a fost acuzata ca a plagiat luni seara discursul Primei Doamne Michelle Obama din 2008.

Lista incepe cu vicepresedintele american Joe Biden, acuzat ca a imitat, in 1987, pe cand candida la presedintie, un discurs pe care laburistul britanic Neil Kinnock il sustinuse cu doar patru luni inainte.

Presedintele rus Vladimir Putin este al doilea din lista. Brookings Institute l-a acuzat ca a plagiat, in 2006, cand ar fi luat 16 dintre cele 20 de pagini ale dizertatiei sale in economie dintr-un material publicat de Universitatea din Pittsburgh cu 20 de ani mai inainte.

Timothy Goeglein, un fost oficial de rang inalt de la Casa Alba, a demisionat, in 2008, dupa ce a recunoscut ca a copiat, intr-un editorial pentru The News-Sentinel, sectiuni importante dintr-un eseu scris pentru un ziar din Fort Wayne (Indiana).

Al patrulea pe lista este fostul ministru al Apararii al lui Merkel Karl Theodor zu Guttenberg, care a demisionat in 2011 dupa un scandal in care a fost acuzat ca a plagiat in teza de doctorat. El a negat acuzatiile, dar Universitatea din Bayreuth i-a anulat titlul.

Fostul presedinte ungar Pal Schmitt, un fost campion olimpic la scrima, a demisionat in 2012 dupa ce a fost acuzat ca a copiat peste 200 din cele 215 pagini ale dizertatiei din 1992 la Universitatea de Educatie Fizica, in prezent parte a Universitatii Semmelweis din Budapesta.

Ponta apare al saselea in lista CNN, care precizeaza ca Guvernul Romaniei a devenit obiectul unor critici internationale din cauza scandalului plagiatului tezei de doctorat. El a respins acuzatiile ca pe un atac politic din partea fostului presedinte Traian Basescu, scrie postul american.

In 2014, Ponta a renuntat la titlu, dupa ce o comisie de la Universitatea Bucuresti stabilit ca a plagiat in teza de doctorat din 2003 cu privire la Tribunalul Penal International (TPI).

Urmeaza senatorul american Rand Paul, acuzat de plagiat in mai multe scandaluri, atat cu privire la discursuri pe care le-a sustinut, cat si cu privire la carti pe care le-a semnat.

Fostul ministru al Educatiei al lui Merkel Annette Schavan a ramas fara titlul de doctor, din 1980, pe care Universitatea din Dusseldorf i l-a retras in 2013, dupa ce un blogger a semnalat un plagiat.

Fostul senator John Walsh din Montana a fost nevoit sa se retraga din campania in vederea realegerii, in 2014, dupa ce a fost acuzat ca a plagiat in teza de masterat de la Army War College.

Lista se incheie cu republicanul Ben Carson, care a candidat la presedintia americana. El a fost acuzat de BuzzFeed News in 2015 ca s-a "inspirat" din carti si surse online in cartea sa "America the Beautiful" din 2012.

Ca "bonus", CNN prezinta cazul presedintelui Barack Obama, care a fost acuzat in 2008 de purtatorul de cuvant al campaniei rivalei sale de atunci Hillary Clinton ca s-a "inspirat din retorica" guvernatorului Deval Patrick din Massachusetts.

Presedintele american a recunoscut ca a folosit cateva cuvinte de la Deval la un dineu de colectare de fonduri (Jefferson-Jackson Day) in Wisconsin.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta lista CNN politieni plagiat, #politicieni plagiat, #politicieni lume acuzati plagiat , #plagiat