Cioara din gardul lui Victor Ponta

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 07:27
7076 citiri
Cioara din gardul lui Victor Ponta

De la o vreme, Victor Ponta face valuri. Analistii politici comenteaza faptul in fel si chip.

Pentru cei mai multi, acesta este semnalul fostului premier privind o viitoare revenire in forta, inapoi pe orbita de succes de pe care a picat brusc, strans cu usa.

Pentru altii, este doar o palida replica adresata cam tarziu bunului sau prieten Dragnea, cel care i-a tras candva presul de sub picioare, lasandu-l cu ochii la soare si cu buza umflata, in momentele cele mai critice ale prabusitei sale cariere politice.

Cei mai multi insa nu prea dau atentie faptului, stiind ca mai toti fostii conducatori debarcati de-a brebeleacul de colegi atunci cand s-au aflat la stramtoare simt la un moment dat nevoia sa-si incordeze muschii la un public indiferent, care nici nu-i mai baga in seama.

In opinia mea, cazul domnului Ponta se potriveste la toate cate putin. Mai intai, prietenii din acea vreme l-au indemnat intr-un moment de cumpana sa dea vrabia din mana, asigurandu-l ca cioara din gard o are garantata.

Pe atunci, unul dintre aceasti prieteni, Liviu Dragnea, n-a prididit sa sustina ca numai in Ponta are incredere totala, ca Ponta e cel mai bun dintre toti ca sa ocupe orice post ar vrea el, ca ajunge numai sa doresca pentru ca sa primeasca. Ponta l-a crezut pe cuvant, dar in mod ciudat, atunci cand a dorit ceva, n-a primit nimic.

Pe de alta parte insa, prietenul Ponta, atat de greu lovit in amorul propriu, declara candva ca s-a saturat de functii, ca nu mai doreste nimic, ba chiar ca se retrage din politica. Totul, pana a aparut un prilej nesperat: s-a vacantat presedintia Camerei Deputatilor, dupa mazilirea lui Valeriu Zgonea, in urma unui conflict cu Dragnea.

Ca la un semnal, Victor Ponta s-a razgandit cu retragerea din politica, si-a amintit de promisiunile lui Dragnea si a ravnit la postul lui Zgonea. Ba chiar s-a autopropus si se parea ca a si pus mana pe cioara din gard.

Se parea numai pentru cei naivi. Dragnea tocmai pusese ochii pe postul lui Zgonea, pentru el insusi. Era "planul B", valabil in cazul in care, dupa alegeri, presedintele statului nu l-ar fi nominalizat ca prim ministru, ceea ce s-a si intamplat.

Stau si ma intreb acum: cum isi inchipuia Ponta ca Dragnea, cel care ii trasese candva presul de sub picioare, ii va da pe gratis respectiva cioara, care il ispitea pe el insusi?

Hai, sa fim seriosi! Oricine, nu numai Ponta, daca s-ar vedea pentru a doua oara lasat cu buza umflata de acelasi prieten, ar fi simtit nevoia sa-i plateasca politele, macar ca sa se racoreasca putin.

Dar cum sa te razbuni pe bunul tau prieten, care chiar si dupa acest episod tragi-comic inca te mai proslaveste, ca pe singurul capabil sa ocupe orice post in stat, oricat de sus ar fi el? In mod normal, Ponta a inceput sa carcoteasca, dar in mod anormal i-a dat lui Dragnea demisia in alb.

Zic anormal pentru ca, in loc s-o depuna la organizatia din care face parte - in judejul Gorj, mi se pare - i-a dat-o lui Dragnea. Dar si mai anormal este ca Dragnea a rupt-o si a aruncat-o la cos.

In opinia mea, din acel moment razboiul rece s-a terminat. De acum incolo, Ponta ataca pe fata, iar lingaii si lingusitorii din jurul lui Dragnea ataca dur fie sub pretext ca Ponta face rau partidului, cum afirma Serban Nicolae, fie ca face rau chiar tarii, cum isi lanseaza propria varianta Gabriela Firea: "Daca Victor mai iubeste Romania si colegii din PSD trebuie sa inceteze atacurile la Liviu Dragnea". Ca sa vedeti ce am ajuns: cine-l ataca pe Dragnea nu iubeste Romania. Halal!

Este interesant cum, in aceasta lupta, liderii PSD se comporta ca orice partid de sorginte comunista, revendicand principiul dupa care "cine nu-i cu noi, e contra noastra", in timp ce insusi liderul suprem pretinde ca face eforturi ca sa-i stavileasca.

Eforturi? Sa-i stavileasca? Experienta arata ca e destul sa miste Dragnea un deget pentru ca ceilalti sa faca drepti, fara sa murmure. Iar, daca murmura, inseamna ca asa-i scenariul domnului Dragnea, ca ei sa se agite, iar el sa-i stavileasca, in spiritul sau tolerant.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Victor Ponta PSD, #Liviu Dragnea presedinte PSD, #demisie in alb , #Liviu Dragnea
Comentarii
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Eu "Doresc DISPARITIA PSD" cu btoti actorii sai.