Chinurile lui Victor Ponta de a-l transforma pe Iohannis in noul Basescu

Sambata, 28 Mai 2016, ora 18:00
12028 citiri
Chinurile lui Victor Ponta de a-l transforma pe Iohannis in noul Basescu

Victor Ponta s-a intors in arena si vrea sa se razbune politic, sa se intoarca in prima linie, sa fie din nou liderul iubit al PSD si sa-l darame pe Klaus Iohannis din jiltul de la Cotroceni.

Fostul premier are si o strategie: posteaza atacuri pe Facebook, iar Romania TV, postul controlat de Sebastian Ghita, le transmite in bucla, din cinci in cinci minute. Sunt si dezbateri cu ce a vrut sa spuna Ponta, se analizeaza si, ca o concluzie, reiese faptul ca regimul pesedist a fost tot ce se putea intampla mai bun pentru tara.

Nu conteaza ca economia romaneasca a ajuns din nou una care se bazeaza exclusiv pe consum, nu conteaza ca un sfert dintre tinerii pana in 25 de ani sunt someri, nu conteaza ca pensiile speciale perpetueaza saracia seniorilor pe termen nedefinit, nu conteaza ca Guvernul Ponta n-a reusit sa construiasca un kilometru de autostrada in cei trei ani de domnie, iar lista ar putea continua, dar nu conteaza. E important ca Victor Ponta s-a intors.

A facut pace cu Liviu Dragnea, un condamnat la inchisoare cu suspendare care nu mai are nicio perspectiva politica si l-a atras de partea sa si pe Calin Popescu Tariceanu, un urmarit penal in dosarul retrocedarilor. Aceasta alianta are ca scop daramarea DNA si oprirea anchetelor anticoruptie. Dar pentru ca acest obiectiv nu-l pot trece intr-un program politic, atunci l-au luat la tinta pe Klaus Iohannis.

Cei trei, sponsorizati de Sebastian Ghita, vor sa-l transforme pe actualul presedinte in noul Traian Basescu. Iohannis ar trebui sa devina polul de ura al opiniei publice, iar in jurul acestuia Ponta si aliatii sa ridice noul USL. Asta e strategia gandita de cei trei. De fapt, un plagiat. Nu reusesc sa scape din scenariul scris de Dan Voiculescu in anul 2012, atunci cand Ponta a luat puterea prin schimbarea majoritatii parlamentare, iar, apoi, a castigat alegerile sub stindardul USL.

Dar ce se intampla azi e doar caricatura acelor vremuri. Haituti de bratul lung al legii, Victor Ponta, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu nu sunt decat umbre din trecut. Gesturile lor nu au ecou si nu inspira pe nimeni. Atacurile lui Ponta la Klaus Iohannis sunt percepute ca un fel de strigat de neputinta a celui care a pierdut partida la scor.

Iohannis are multe probleme in aceste zile, dar nu cu fostul premier, ci cu cei care l-au votat. El nu reuseste sa se ridice la inaltimea functiei pe care o are, nu reuseste sa fie un liant al tendintelor care transforma Romania. E mereu in urma evenimentelor, dar nu in urma noilor uselisti. Acestia sunt din alt film, iar intr-o saptamana exista mari sanse ca alegatorii sa confirme anacronismul lor.

Criza declansata de accidentul din Colectiv a aruncat in aer intreaga societate romaneasca, se cutremura din temelii partidele, parlamentul, serviciile secrete, sistemul de sanatate. Oamenii s-au saturat, iar schimbarea de care avem atata nevoie poate veni intr-un mod democratic pana la sfarsitul acestui an, daca nu, ne va paste o mare criza.

O noua generatie a intrat in arena si asta s-a simtit la alegerile prezidentiale din 2014, acum a venit timpul ca aceasta generatie sa arunce la lada de gunoi a istoriei balastul politic din ultimii 25 de ani. Numiti un singur politician dintr-un partid traditional care are relevanta in aceste zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Ponta atac Iohannis, #Ponta conducere PSD, #Ponta strategie PSD , #Klaus Iohannis