Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce spune Ponta despre afirmatiile lui Ghita privind santajul pentru numirea lui Kovesi

Marti, 21 Februarie 2017, ora 08:22
6376 citiri
Ce spune Ponta despre afirmatiile lui Ghita privind santajul pentru numirea lui Kovesi
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Victor Ponta a declarat ca este martor in dosarul deschis in urma afirmatiilor lansate in spatiul public de Sebastian Ghita, motiv pentru care a si fost audiat in acest caz si nu doreste sa explice daca a fost santajat ca sa o numeasca pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA.

Chestionat daca a fost santajat sa o numeasca la Kovesi la DNA, Victor Ponta a spus, luni seara, la Romania TV: "Nu vreau sa va raspund dintr-un motiv foarte simplu si legal, anume se cerceteaza chestia asta si eu sunt martor. E un dosar penal pe aceasta tema, pe tema declaratiilor facute de domnul Ghita".

De asemenea, intrebat daca a fost audiat in dosarul acesta, deputatul PSD a raspuns afirmativ: "Sigur ca da. Am fost in multe dosare ca martor".

Chestionat in continuare daca regreta faptul ca Florian Coldea nu mai este in conducerea SRI, Victor Ponta a raspuns negativ, deoarece nimeni nu trebuie sa stea asa de mult timp intr-o functie de putere.

"Cred ca statea de mult prea mult timp in acea functie si nimeni nu trebuie sa stea asa mult timp intr-o functie de putere", a precizat social-democratul.

Intrebat daca ii pare rau ca a numit-o pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA, Victor Ponta a spus doar ca "politica nu se face cu pareri de rau".

"Nu se face politica cu pareri de rau, se face cu rezultate. A fost o chestie, ca cei care au participat la numirea mea sa aiba toti dosar penal, ca sa nu poata sa deschida gura. Si avem toti, cam toti", a conchis fostul premier.

In ziua in care fostul deputat Sebastian Ghita a fost dat in urmarire nationala, Romania TV a difuzat o noua inregistrare in care acesta sustine ca Victor Ponta ar fi fost santajat de catre generalul SRI Florian Coldea pentru a o propune pe Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA.

"Ce nu s-a spus public pana acum e faptul ca Victor Ponta a fost santajat pentru a o numi pe Laura Codruta Kovesi. Practic, in fata mea, Florian Coldea i-a spus ca, daca nu o va numi pe Laura Codruta Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programata in America, pentru a se intalni cu Biden sau cu Obama, va fi anulata.

Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus ca anuntul cu privire la anularea vizitei va fi facut in apropierea alegerilor prezidentiale, iar chestiunea aceasta il va distruge", a sustinut Sebastian Ghita, fara sa produca si dovezi in acest sens.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta santajat Coldea Kovesi, #Ponta audiat dosar Ghita santaj , #DNA
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
CIND LA INTREBARI pertinente primesti numai raspunsuri
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5