Ce le scrie Ponta beneficiarilor POSDRU

Marti, 26 Februarie 2013, ora 18:25
2032 citiri
Ce le scrie Ponta beneficiarilor POSDRU

Premierul Victor Ponta a transmis, luni, o scrisoare catre beneficiarii contractelor de finantare aferente Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), in care anunta ca autoritatea de management a achitat, joi si vineri, peste 900 cereri de rambursare.

In plus, premierul a mai precizat ca in martie vor fi verificate si platite toate cererile aflate in intarziere.

Cererile de rambursare achitate depasesc 330 milioane de lei ca valoare cumulata si au fost decontate pentru circa 800 beneficiari ai POSDRU, se arata in documentul remis Ziare.com.

Astfel, dupa deblocarea programelor UE, rata de absorbtie a fondurilor europene din cadrul POSDRU a crescut de la 7,73%, in decembrie 2012, la aproape 12%, cat este in prezent.

De asemenea, premierul asigura ca Guvernul va sustine toate proiectele "corecte" derulate in prezent si in viitor prin programe europene.

Platile aferente POSDRU au fost suspendate in vara anului trecut, pentru nereguli identificate in atribuirea anterioara si derularea unor proiecte.

La inceputul lunii februarie, reprezentantii Uniunii Europene au decis deblocarea POSDRU si reluarea platilor catre Romania, in urma misiunii de audit organizata in perioada 29 ianuarie-1 februarie 2013.

In acest context, Comisia Europeana a reluat platile catre Romania, pentru cererile de rambursare transmise in luna decembrie 2012, in valoare de 148 milioane de euro, dar cu aplicarea unor corectii financiare temporare de 25%.

C.P.

Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
#Ponta scrisoare beneficiari POSDRU, #Ponta deblocare POSDRU, #Ponta rambursare POSDRU , #premier