Cand vrea Ponta referendum pentru aderarea la zona euro (Video)

Joi, 04 Iunie 2015, ora 10:28
6508 citiri
Cand vrea Ponta referendum pentru aderarea la zona euro (Video)

Premierul Victor Ponta considera oportuna pentru Romania organizarea unui referendum in ceea ce priveste aderarea la zona euro, apreciind ca o astfel de masura ar fi "o idee foarte buna".

"Dupa ce presedintele Iohannis va organiza noi consultari cu Parlamentul, cu BNR, cu patronatele, cu sindicatele, trebuie sa facem un mic grup tehnic si sa facem un to do list, cu ce pasi avem de facut pentru a indeplini toate conditiile pentru a fi membri ai zonei euro", a precizat Victor Ponta, joi dimineata, aflat la Conferinta Regionala Euromoney pentru Finante si Investitii pentru Europa de Sud-Est.

Romania si intrarea in zona euro: Il vom prinde pe Dumnezeu de picior?

Potrivit acestuia, "ar fi foarte bine ca inainte de a intra efectiv, in 2019, sa avem un referendum, eu cred ca romanii sunt pro-europeni si vor fi si pro euro, cu conditia sa ii informam bine".

Referendum privind aderarea Romaniei la zona euro?

Premierul a precizat, totusi, ca in discutiile avute saptamana trecuta cu presedintele Klaus Iohannis, cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si cu ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, nu a fost abordata o astfel de varianta.

"Chestiunea cu referendumul a aparut in scena publica, nu a fost ideea mea, dar cu siguranta nu acum e momentul. E o idee foarte buna, dar inainte de aderare. O sa vedem in 2017, 2018 daca se pune problema. Am bifat ca obiectiv sa aderam in semestrul doi din 2019, o data si simbolica, pentru ca atunci vom avea presedintia UE", a conchis Ponta.

Saptamana trecuta, presedintele Klaus Iohannis a discutat cu premierul Victor Ponta si cu guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu. Concluzia a fost ca e nevoie de un consens politic si de adoptarea unui calendar riguros pentru a pregati tara de intrarea in uniunea monetara.

Exista insa voci care spun ca tara noastra nu este pregatita pentru aderarea la euro. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat in mai multe randuri ca Bucurestiul ar putea intra fara probleme in zona euro, insa in restul tarii situatia e cu totul alta.

La randul sau, Valentin Lazea, economistul-sef al bancii centrale, a subliniat faptul ca la cum arata economia in momentul de fata, Romania mai are 7 ani pana la intrarea in zona euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#Ponta aderare euro referendum, #Ponta zona euro Romania, #Romania aderare euro referendum , #premier