Berca, despre lipsa banilor pentru alegeri: Ponta dezinformeaza grosolan

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 23:33 2074 citiri
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Administratiei si Internelor Gabriel Berca a declarat, miercuri, ca Victor Ponta "dezinformeaza grosolan" in legatura cu subiectul fondurilor pentru alegerile parlamentare.

"Ponta nu se pricepe sa fie premier si nu stie reguli de baza din administratia centrala. Intotdeauna banii pentru alegeri sunt alocati prin hotarare de guvern, cu cateva luni inainte de fiecare scrutin electoral, din fondul de rezerva la dispozitia Guvernului.

Banii pentru alegerile din noiembrie trebuie alocati, in mod normal, cel mai devreme in iulie-august. Un guvern trebuie sa stie mai intai, de la Autoritatea Electorala Permanenta, cate sectii de vot trebuie pregatite, cati alegatori sunt inscrisi pe liste, ce tip de vot urmeaza, pentru a se face o estimare a costurilor", a precizat Berca.

Acesta a mai spus ca si "cei doi premieri pe care Victor Ponta ii respecta neconditionat", Tariceanu si Nastase, au procedat la fel, alocand bani dupa rectificarea bugetara de la sfarsitul lui iunie pentru alegerile din noiembrie.

"Daca sustine altceva, Victor Ponta nu face altceva decat sa minta. Iar rolul unui prim-ministru nu este sa ii prosteasca pe concetatenii sai", a adaugat Berca.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca din ce a reusit sa stranga din banii alocati primariilor de Guvernul Ungureanu, 200 de milioane de lei vor fi alocati pentru organizarea algerilor parlamentare, pentru care Emil Boc "nu a pus niciun leu".

"Va dau un singur exemplu pe care l-am dat si la Guvern, vreau sa stiti ca Guvernul Romaniei, sub conducerea domnului Boc, domnia sa era prim-ministru cand s-a intocmit bugetul, nu a pus niciun leu, zero lei pentru alegerile parlamentare, deci domnul Boc nu stia ca o sa avem alegeri parlamentare in 2012 sau nu-l interesau alegerile parlamentare, 200 milioane de lei din ceea ce recuperez de la primarii pedelisti trebuie sa platim alegerile pentru ca sa avem alegeri, gesturi de acest gen iresponsabile sunt o multime, acum abia incepem sa le descoperim cu adevarat", a afirmat premierul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News