Basescu, ironizat la Congresul TSD: Banicioiu i-a dat lui Ponta o colivie "destinata unui cuc"

Sambata, 19 Octombrie 2013, ora 19:46 3006 citiri
Foto: Antena 1

Presedintele Traian Basescu a fost ironizat, sambata, la Congresul TSD de la Brasov, Nicolae Baniciou, liderul tinerilor din PSD dandu-i premierului Victor Ponta, prezent la eveniment, o colivie pe care era lipita o foaie cu mesajul "AMR 61 saptamani" si spunandu-i ca este "destinata unui cuc".

Gestul lui Banicioiu a fost facut in contextul in care, recent, Victor Ponta a ironizat faptul ca Traian Basescu a sustinut, timp de mai multe zile, declaratii de presa la ora 18:30 la Cotroceni, premierul afirmand ca presedintele este precum un "cuc" care iese la ora fixa pentru a face scandal.

Actualul lider TSD, Nicolae Banicioiu, a declarat, sambata, ca a primit cadou de la Victor Ponta, cand actualul premier si-a terminat mandatul in fruntea TSD, un sacou.

Banicioiu a afirmat ca inca poarta sacoul si ca acum, cand isi incheie mandatul la sefia TSD, vrea sa ii faca, la randul sau, un cadou lui Ponta.

El i-a dat premierului o colivie pe care era lipita o foaie cu mesajul "AMR 61 saptamani" si a spus ca obiectul este "destinat unui cuc".

Victor Ponta ras si a replicat: "N-am inteles din prima foarte bine, pentru ca nu m-am trezit asa dimineata ca voi".

Premierul a adaugat ca se bucura ca vorbeste dupa ora 11:00 si a mentionat ca la intalnirea cu femeile PSD de la Iasi a vrut sa vorbeasca la 18:30, dar a aflat ca intre timp "cucul s-a defectat si nu mai iese la ora 18:30, ci dimineata la 11:00".

Declaratiile lui Ponta au venit in contextul in care in 7 si 8 octombrie, la ora 18:30, Traian Basescu a facut declaratii la Cotroceni, in care a acuzat faptul ca pactul de colaborare Presedintie-Guvern a fost incalcat de premier si a amenintat ca se gandeste sa il denunte.

In 8 octombrie, Victor Ponta declara ca presedintele Traian Basescu nu a mai denuntat Pactul de colaborare institutionala deoarece nu mai este asa curajos ca inainte, fiind doar ca un "cuc" care iese la ora 18:30 pentru a face scandal.

"Doar in sensul regnului animal ma gira. M-a girat pe mine vreodata Basescu cu ceva? Doamne fereste, cred ca ar fi un lucru foarte grav (...) Mi-as dori ca roman in primul rand, nu doar ca prim-ministru, sa avem un presedinte serios si responsabil. Nu avem asa ceva, e - cum zicea un jurnalist? - e ca si cucul care iese la 18.30 si zice ceva, face un scandal, de fiecare data pe alta tema", spunea Ponta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News