"Barbarismul" lui Ponta si adevarul strivit in groapa

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 18:51
9742 citiri
"Barbarismul" lui Ponta si adevarul strivit in groapa

In orice tara civilizata nu numai din Europa, ci si de pe mapamond, cand un ministru de Interne, vicepremier, este suspectat ca foloseste abuziv, ca pe un serviciu personal, Politia, ca isi "trage" fara drept coloana oficiala ca sa se duca la chiolhanuri si pe la rude in provincie, ca a trecut pe langa ante-mergatorul sau cazut cum nu treci nici pe langa un caine lovit pe strada, premierul care ii e sef l-ar lua la intrebari.

Si toate acestea nu sunt rostite in Romania de un singur ziarist sau de vreun politician infierbantat. Sunt acuzatii lansate de un cor de jurnalisti, e drept, mai mult din online-ul liber, de mii, poate sute de mii de oameni care fierb pe Facebook. Asadar, discutam deja despre un val de furie si indignare.

Prima grija a premierului in aceasta situatie ma gandesc ca ar trebui sa fie clarificarea acestor suspiciuni cu grav impact nu numai asupra unui om, ci asupra institutiei Guvernului.

Ei bine, premierul nostru, e drept un premier declarat plagiator de experti si trimis in judecata de DNA, deci nu orice premier, gaseste cu cale sa sara in apararea ministrului care nu a clarificat toate aceste acuzatii si sa ii condamne pe cei care pretind adevarul.

"De fiecare data cand se intampla o tragedie, apar aceiasi oameni politici care tipa si folosesc fie tragediile, fie arestarile, ca sa castige un pic de capital politic si asta e un semn de barbarism in politica si poate reusim sa scapam de el", a spus dl Ponta de la masa Guvernului Romaniei.

Imi masor bine cuvintele cand spun ca rar am vazut o asemenea nerusinare. Ne-ru-si-na-re, da! Haideti sa va explic, domnule premier Ponta, ce inteleg eu prin barbarie!

Eu inteleg prin barbarie sa te agati de functie, desi ai niste probleme de credibilitate si imagine imense, despre care chiar aliatii tai recunosc ca greveaza asupra Romaniei.

Inteleg prin barbarie sa inaugurezi o autostrada care nu avea toate avizele gata si care peste doar cateva saptamani, nu luni, nu ani, a inceput sa crape din toate incheieturile, pentru ca apoi sa fie inchisa pentru a fi partial demolata.

Inteleg prin barbarie sa blochezi practic dreptul la vot a sute de mii de romani pe care sa-i obligi la experienta umilitoare de a sta multe ore la coada in fata ambasadelor Romaniei.

Acestea sunt dupa mine barbarii, nu sa ceri adevarul, domnule premier inculpat Ponta, indiferent daca esti politician, jurnalist sau simplu cetatean!

Pentru ca nu numai cativa politicieni l-au cerut. Nu auziti corul de pe Facebook-ul atat de drag dvs?

Cat despre cazul dlui Oprea, ca om, nu ca premier, ce spuneti despre aceasta declaratie a unui martor al tragediei politistului Gigina: "l-am zarit mai incolo sub fiarele rasturnate cu fata in jos..am inceput sa ridic fiarele de pe corpul lui sperand ca e doar un traumatism minor si este doar inconstient..in acest timp nu am observat hemoragia intensa la nivelul craniului si practic calcam in sangele lui.

Intre timp masina de politie s-a oprit si un agent a coborat..scenele ce au uramat sunt parca rupte de realitate..omul plangea in hohote si striga: nu se poate..nu se poate..nu-i adevarat.. Masina Audi in care am aflat ca era Oprea nu a oprit, ci a trecut in viteza slalomand printre si peste fiarele ce delimitau gaurile".

O fi aceasta barbarie? Ati fi trecut si dvs in slalom pe langa sange, domnule Ponta? Nu stiu ce sa raspund daca imi amintesc de accidentul aviatic din Apuseni cand, in timp ce Aura Ion murea, dvs erati la restaurant. Dar acesta sigur ca nu e barbarism, cum sa fie?

Dar despre aceasta declaratie a unui martor sub acoperire ce ziceti, domnule premier: "S-au vazut stopurile masinii lui ca s-au aprins. Soferul a deschis usa pe jumatate si a plecat. A ramas ofiterul ala la fata locului. El, Oprea, s-a dus acasa". Potrivit Digi 24, aceasta e o declaratie facuta in fata procurorilor.

Dar asta cum va suna, domnule Ponta? "Motociclistul nu avea ce sa caute acolo. E regula la noi, la 10 grade sau mai putin nu se iese cu motor. Daca te prinde ploaia, te adapostesti sau mergi repede la baza. Ofiterul din coloana trebuia sa-i spuna sa plece, dar nu a avut curaj. Mai repede! Mai repede, tot ii spunea. Peste 100 km/h".

E in ordine, "nebarbar" sa trimiti un motociclist sa-ti deschida coloana in conditii cu mare risc pentru un motiv care ramane invaluit in mister si a carui urgenta este foarte departe de a fi dovedita?

Ca o barbara ce ma aflu si eu, domnule Ponta, nu ca politician, nu ca jurnalist, ci ca om, pe mine ma cutremura aceste lucruri. Le consider dincolo de limita umanului. Si cred ca nu este posibil sa mergem mai departe fara sa aflam daca un om a fost trimis in groapa dintr-un abuz.

Dumneavoastra, premierul acestei tari, platit din banii mei si ai politistului Gigina, nu vreti asta?

Dar, cine stie, poate ca pentru un inculpat, adevarul si lupta pentru el sunt barbarii. Din acest punct de vedere si numai din acest punct de vedere, v-as putea intelege, domnule Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#politist groapa mort Oprea, #Ponta Oprea barbarie , #premier