Banicioiu incearca sa-l apere pe Ponta cu jumatati de adevar: Spune ca premierul nu e urmarit penal

Sambata, 06 Iunie 2015, ora 23:35
7677 citiri
Banicioiu incearca sa-l apere pe Ponta cu jumatati de adevar: Spune ca premierul nu e urmarit penal
Foto: Antena3

Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a vorbit sambata despre situatia in care se afla Victor Ponta, seful sau atat la Guvern, cat si pe linie de partid, care a devenit vineri primul premier in functie urmarit penal din istoria Romaniei.

"Situatia e in felul urmator: a fost o zi interesanta vineri si poate fi interesanta pentru cineva care vine din afara Romaniei. Si intr-adevar poate fi interesanta pentru ca eu chiar incep sa cred ca nici ei nu mai inteleg ce se intampla in Romania, chiar daca e tara europeana.

Pe de alta parte a fost interesanta si pentru noi romanii, vorbesc din perspectiva locala. Lucrurile au inceput sa mearga cat de cat bine. Se scad taxe, crestere economica, vorbim de noua Lege a salarizarii, pana la urma eliminarea inechitatilor sociale si tot asa. Evident ca trebuia sa se intample ceva pana la urma ca lucrurile sa nu mearga bine in tara asta.

Puterea, Opozitia, ne agitam, planuri... In Romania cand toate lucrurile merg bine trebuie sa apara ceva ca lucrurile sa ne readuca cu picioarele pe pamant, adica sa mearga asa cum suntem noi obisnuiti de atatia ani", a spus Banicioiu, la Antena3.

Avocatul Ponta, acuzat de DNA inclusiv de fals in acte prin metoda copy-paste

Ministrul Sanatatii sustine ca presedintele Iohannis s-a grabit cand a cerut demisia premierului, doar "pentru ca a auzit, a vazut ceva la televizor".

"Pe de alta parte, demisia premierului inseamna demisia Guvernului in bloc, automat, deci asta inseamna practic instabilitate politica. Din punctul meu de vedere presedintele s-a grabit un pic. Nici eu nu sunt jurist, nu vreau sa intru pe nuantele acuzarii. Dar domnul presedinte a candidat beneficiand de prezumtia de nevinovatie, era acuzat de acel conflict de interese.

A candidat si cei mai multi romani i-au acordat acea prezumtie de nevinovatie. Te grabesti, vii neaparat sa soliciti demisia primului ministru (sic!). Asta e o chestiune care n-ar trebui facuta chiar asa imediat - 'am auzit ceva, am vazut ceva la televizor'. Daca sunt alte informatii, atunci trebuie sa ni le spuna", a mai cerut ministrul.

Mai mult, el a spus ca DNA nu ar fi inceput inca urmarirea penala in cazul lui Ponta pentru ca ar avea nevoie de incuviintarea Parlamentului pentru asta.

"Comunicatul DNA nu inseamna ca este vinovat premierul. Nu sunt cel mai bun jurist, dar urmarirea penala in cazul unui parlamentar trebuie sa o incuviinteze Parlamentul. Biroul permanent s-a reunit vineri, comisia juridica luni, lucrurile au demarat prompt. (...) Liberalii vor sa dea Guvernul jos prin metode mai putin juridice. Si in momentul in care vrei sa preiei puterea, noi nu stim care e guvernul pe care vor sa-l puna!?", a conchis Banicioiu.

Ministrul Sanatatii nu este singurul din tabara puterii care a incercat sa induca aceasta idee in ultimele 24 de ore, insa afirmatia sa este adevarata doar intr-o mica masura.

Premierul Ponta, urmarit penal: spalare de bani si 17 infractiuni de fals

Potrivit comunicatului DNA de vineri, s-a inceput urmarirea penala pe numele lui Ponta in dosarul Turceni-Rovinari, in care este implicat si senatorul Dan Sova, premierul fiind acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor.

Pentru ca aceste infractiuni ar fi fost comise cand Ponta era avocat si nu ocupa o functie in Executiv, nu a fost nevoie de o solicitare a DNA pentru ridicare imunitatii.

In schimb, este adevarat ca procurorii au decis sa ceara avizul Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale a lui Victor Ponta pentru conflict de interese, acuzatiile referindu-se la numirea lui Dan Sova in functia de ministru al mai multor portofolii.

DNA cere in cazul Ponta si aviz pentru ridicarea imunitatii

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Nicolae Banicioiu Ponta urmarit penal, #Banicioiu apara Ponta urmarit penal , #DNA