Antonescu: Il sustin pe Ponta in cazul atacului privind plagiatul

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 00:05
6494 citiri
Antonescu: Il sustin pe Ponta in cazul atacului privind plagiatul

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca a discutat cu premierul Victor Ponta in cazul acuzatiilor privind plagiatul si ca i-a cerut sa nu ezite la acest "atac".

"Nu am nimic de adaugat la explicatiile pe care domnul Ponta le-a dat, il sustin evident in continuare, si chiar in discutia pe care am avut-o, i-am cerut sa nu ezite nicio secunda sub acest atac si sub aceasta presiune, sa nu ezite nicio clipa sa isi faca parcursul politic asa cum a fost angajat in fata Parlamentului si a cetatenilor si ramane in rest sa se pronunte oameni care se pricep mai bine la aceste lucruri", a spus Antonescu, intr-o conferinta de presa de la sediul USL, potrivit Agerpres.

El a subliniat ca a vorbit cu primul-ministru despre subiectul plagiatului.

"Poate ca vremurile care vin, sau lunile, anii, deceniile, ne vor lamuri si sub aspect academic, daca ne intereseaza cazul acesta cu Victor Ponta si daca un serviciu special din Romania, pe bani publici, a fost sau nu implicat intr-o asemenea operatiune pentru ca ma tem ca nici in legile sale, nici in Constitutia Romaniei, tema unor asemenea servicii nu este opera originala sau plagiata a oricui.

Poate ne da Dumnezeu zile si vedem toate aceste lucruri si le punem la locul lor si vedem atunci si cat de originale sunt lucrarile de doctorat ale tuturor doctorilor, probabil o zdrobitoare majoritate a populatiei Romaniei", a adaugat presedintele PNL.

Ponta, acuzat de plagiat

Premierul Victor Ponta si-a plagiat mai bine de jumatate din lucrarea de doctorat, sustin surse anonime citate de publicatia Nature.com.

"Prim-ministrul Victor Ponta este acuzat ca a copiat sectiuni intregi din lucrarea sa de doctorat in drept, aparuta in 2003, din publicatii aparute anterior, fara a face referintele corespunzatoare", scrie Nature.com.

Desi nu precizeaza cine, unde si cand a facut acuzatiile de plagiat la adresa lui Victor Ponta, autorul sustine ca a "vazut documentele" din care reiese ca mai bine de jumatate din lucrarea de doctorat este plagiata.

"Nature a vazut documente elaborate de un anonim care indica faptul ca mai mult de jumatate din cele 432 de pagini din teza in limba romana privind functionarea Curtii Penale Internationale reprezinta un text duplicat", mai noteaza publicatia.

In plus, in revista se mai mentioneaza faptul ca pasaje intregi din teza de doctorat a lui Victor Ponta au fost reproduse, in aceeasi maniera, in doua carti care au aparut, in 2004 si 2010, sub semnatura actualului premier.

Potrivit unor surse politice din Romania, "daca acuzatiile se vor dovedi reale, Victor Ponta ar putea fi fortat de opinia publica sa demisioneze", mai scrie Nature.com

Ponta neaga plagiatul cu noi acuzatii: Basescu mi-a inscenat asta. De ce sa demisionez?

Premierul Victor Ponta a tinut marti dimineata o conferinta de presa in care si-a prezentat lucrarea de doctorat si a respins acuzatiile de plagiat, spunand ca este gata sa se supuna verificarilor necesare si, daca se va constata ca a uitat sa treaca numele autorilor si in josul paginii, nu doar la bibliografie, va raspunde, dar in niciun caz cu demisia.

"Lucrurile stau in felul urmator: trecem la inca o batalie politica intre presedinte si mine", a declarat Ponta.

Premierul le-a prezentat jurnalistilor lucrarea sa de doctorat, aratand ca la finalul lucrarii sunt trecuti inclusiv autorii pe care este acuzat ca i-ar fi plagiat.

"La drept, e mai dificil sa inventezi lucruri, trebuie sa scrii despre institutii care exista deja(...) Mai mult, cel caruia sunt acuzat ca i-am plagiat lucrarea este cel care a scris o prefata extrem de elogioasa la lucrarea mea de doctorat(...) In bibliografie sunt profesori cunoscuti de la Facultatea de Drept.

In urma cu zece ani habar nu aveam ca o sa ajung prim-ministru si Traian Basescu o sa imi insceneze toata chestia asta", a declarat Ponta, recunoscand ca a consultat si s-a "inspirat" din lucrarile trecute in bibliografie.

Premierul a mai subliniat ca lucrarea ambasadorului Diaconu are 30 de pagini, "restul e statutul Curtii".

"Eu in cele 410 pagini am plagiat cele 30 de pagini ale domnului Diaconu?", a intrebat retoric Ponta.

El s-a aratat gata sa se prezinte in fata Consiliului de Etica si sa dea toate explicatiile care i se vor cere. In plus, el a tinut sa precizeze ca titlul de doctor nu ii aduce niciun fel de beneficiu. "Nu iau niciun ban. Pana presedintele Basescu nu v-a atras atentia ca sunt doctor in drept, nu m-ati auzit facand caz", a mai punctat el, dupa care s-a lansat intr-un atac foarte dur la adresa presedintelui Basescu.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Victor Ponta plagiat, #Victor Ponta doctorat plagiat, #Victor Ponta Nature plagiat , #plagiat