Victor Piturca, despre derbiul CSU Craiova - FCSB, Alibec si Budescu - Interviu

Miercuri, 25 Octombrie 2017, ora 12:46
11928 citiri
Victor Piturca, despre derbiul CSU Craiova - FCSB, Alibec si Budescu - Interviu
Foto: Hepta.ro

Fostul selectioner Victor Piturca a vorbit despre mult asteptatul meci dintre CSU Craiova si FCSB, programat in aceasta etapa in Liga 1, situatia lui Denis Alibec si Constantin Budescu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Piturca a analizat derbiul de duminica, fiind de parere ca CSU Craiova porneste cu prima sansa, chiar daca este dezavantajata ca meciul se va disputa in cele din urma la Severin.

De asemenea, Piturca a afirmat ca i se pare gresit modul in care a fost gestionata de sefii FCSB situatia lui Denis Alibec, a dezvaluit ce jucatori de la CSU Craiova ii plac si a vorbit si despre evolutiile lui Constantin Budescu.

Iata interviul acordat Ziare.com de Victor Piturca:

E un dezvantaj pentru CSU Craiova ca meciul se va disputa la Severin?

Normal ca va fi un dezavantaj. Era ceva extraordinar ca meciul sa se joace pe noul stadion. Sunt convins ca stadionul era arhiplin si cred eu ca era un mare avantaj daca CSU Craiova juca pe noul stadion Ion Oblemeco.

Cum va fi meciul in aceste conditii?

Cred ca meciul e deschis oricarui rezultat. Nu putem sa avem o favorita din plecare. Din punctul meu de vedere insa, Craiova are prima sansa pentru ca este intr-o forma foarte buna, au castigat patru meciuri in deplasare. Prima sansa este o are Craiova, dar si FCSB este pe o panta crescenta si de aceea am spus ca meciul este deschis oricarui rezultat.

Ce jucatori va plac de la Craiova?

Sunt jucatori talentati, buni si care confirma deja, Ma refer mai ales la un Baluta, care iata ca marcheaza aproape meci de meci. Sigur, si Mitrita, care a fost accidentat, a aratat o forma foarte buna, s-a integrat foarte bine in sistemul Craiovei. Astia sunt jucatorii care imi plac, plus Screciu, acest copil tanar, care vine foarte puternic din urma. Au jucatori tineri, talentati, dintre care unii au confirmat. In cazul celorlalti sunt convins ca vor confirma si ei. Unii nu au experienta foarte mare, dar o vor capata pe parcurs.

Antrenorul Devis Mangia cum vi se pare pana acum? Ce parere aveti despre el?

Foarte buna! Foarte buna! Vad ca s-a integrat bine in fotbalul romanesc. Sigur, mai are foarte mult de invatat despre tot ceea ce inseamna mentalitatea din fotbalul romanesc, a jucatorilor romani. Rezultatele foarte bune pe care le-a avut pana acum il vor face sa stie ce inseamna fotbalul romanesc foarte repede.

Alibec va reveni in lot la FCSB dupa iesirea nervoasa de la Voluntari. Va reusi sa treaca peste problemele din ultima perioada?

Cred ca da. Problemele le fac conducatorii lui si el insusi, bineinteles. S-a vorbit foarte mult pe tema lui Alibec si nu cred ca era cazul. A fost o iesire a lui, cu care lumea fotbalului in general e obisnuita. Trebuia amendat, fara mare tam-tam. S-a ajuns tot acolo pana la urma, era clar ca revenea si mi se pare normal. In rest, depinde de el. Daca va juca bine si va marca, totul va reveni mai normal.

Budescu este omul numarul 1 de la FCSB in acest moment. Poate oferi si mai mult?

Budescu poate mult mai mult. Evolutiile lui au fost bune, dar de la un jucator cu calitatile lui astept mult mai mult si cred ca de la meci la meci ar trebui sa joace mai bine. Depinde foarte mult de antrenor, de el ca sa dea mult mai mult.

Cum vi se pare Nicolae Dica in postura de antrenor la FCSB pana acum?

Dica a avut rezultate excelente! Pacat, fiindca munca lui in anumite momente e pusa totusi la indoiala din cauza unor declaratii a celor care conduc acest club. Eu cred insa ca a realizat lucruri foarte bune pana in acest moment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Victor Piturca CSU Craiova FCSB, #Piturca despre Denis Alibec, #Piturca despre Budescu , #stiri Victor Piturca