Piturca, urmarit penal

Marti, 25 Martie 2014, ora 15:07
7403 citiri
Piturca, urmarit penal

Victor Piturca e urmarit penal in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, fiind acuzat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Hotararea a fost luata marti de Curtea de Apel Bucuresti: "Trimite cauza la Directia Nationala Anticoruptie, in vederea inceperii urmaririi penale si efectuarea de cercetari privind faptele reclamate de petenta".

Victor Piturca a antrenat Universitatea Craiova in turul sezonului 2010/2011.

"Era normal ca apelul nostru sa fie acceptat, instanta a dispus inceperea urmaririi penale. Piturca si ceilalti opt membri sunt vinovati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. In plus, ei vor fi judecati si pentru initiere si constituire de grup organizat. Se va vedea la final ca noi avem dreptate in acest caz", a spus Mititelu pentru Mediafax.

Mai exact, Mititelu a facut plangere penala impotriva lui Piturca si a celor 8 componenti ai Camerei Nationale pentru Solutionarea Litigiilor si ai Comisiei de Recurs din cadrul FRF, pentru ca a fost obligat la plata a 7 milioane de euro catre selectioner, drept compensatii dupa ce i-a reziliat unilateral contractul la inceputul anului 2011.

Din cauza acestei datorii, Universitatea Craiova a ajuns sa fie dezafiliata in vara lui 2011 de catre Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal.

Dupa dezafiliere, toti jucatorii din acel moment ai Universitatii Craiova au plecat gratis, iar patronul Adrian Mititelu a pierdut peste 20 de milioane de euro, din estimarile sale.

Anul trecut, selectionerul Romaniei a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in cazul Valiza.

I.G.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Piturca urmarit penal dezafiliere Universitatea Craiova, #Sabau urmarit penal dezafiliere Universitatea Craiova , #stiri Victor Piturca