Piturca ii declara razboi lui Iordanescu: A fost pus politic la nationala!

Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 07:236177 citiri
Piturca ii declara razboi lui Iordanescu: A fost pus politic la nationala!
Foto: FRF

Victor Piturca ii declara razboi lui Anghel Iordanescu si face o serie de declaratii taioase la adresa fostului sau coleg si antrenor de la Steaua.

Piturca sustine ca Iordanescu a fost numit politic la conducerea echipei nationale dupa plecarea sa.

De asemenea, fostul mare atacant a dezvaluit ca, inainte de a demisiona, Iordanescu l-a implorat sa ramana selectioner.

"Ne plangem ca nu mai avem jucatori, dar eu am avut jucatori? Nationala a ajuns in primele zece ale lumii datorita mie, nu lui Iordanescu! Iordanescu a fost pus tot politic, cum sa se mai intoarca la nationala dupa 12 ani altfel decat politic? Ma implora sa nu plec si dupa ce am plecat a devenit antrenor", a spus Piturca la Telekomsport.

Victor Piturca a demisionat din functia de selectioner in octombrie 2014, la sapte luni dupa ce Razvan Burleanu a devenit presedintele FRF.

In campanie, una dintre promisiunile lui Burleanu a fost demiterea lui Piturca, insa contractul acestuia a fost "blindat" de o clauza care facea aproape imposibila concedierea.

Imediat dupa ce a demisionat, Piturca a semnat cu arabii de la Al Ittihad, iar in locul sau la nationala a fost numit Anghel Iordanescu, "Generalul" continuand parcursul bun din preliminarii si mergand cu prima reprezentativa la Euro 2016.

M.D.