Mititelu are zilele numarate la Craiova. Piturca pregateste preluarea clubului

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 22:21
4305 citiri
Mititelu are zilele numarate la Craiova. Piturca pregateste preluarea clubului

Adrian Mititelu, inca patron al Universitatii Craiova, are zilele numarate in fruntea formatiei din Banie, Victor Piturca pregatind terenul pentru preluarea clubului.

In scandalul monstru dintre Piturca si Mititelu s-au implicat tot mai multi "grei" ai fotbalului autohton, marea majoritate a acestora acordandu-i sprijin fostului selectioner, care are astfel sanse mari sa preia Stiinta in viitorul apropiat.

De altfel, chiar Piturca a anuntat, marti, pentru prima data, ca vrea pachetul majoritar de actiuni al gruparii oltene in contul daunelor pe care ar trebui sa le primeasca in urma demiterii.

"Ii vor cere 12 milioane de euro lui Mititelu. Sunt doua clauze in contract care-mi permit sa fac asta. Nu este treaba mea de unde face rost de bani. Daca nu are, sa scoata actiunile clubului la licitatie. A tot zis ca vreau sa-i iau clubul, atunci sa-mi dea actiunile de la club", a anuntat Piturca.

Piturca, noul patron al Universitatii Craiova?

Mititelu si-a mai facut un dusman redutabil in persoana presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, dupa un dialog mai aprins purtat in direct, la un post TV.

Astfel, "Corleone" a decis sa-i acorde tot sprijinul lui Piturca, atat in litigiul celebrelor de acum "dezlegari in alb", cat si in ceea ce priveste tentativa antrenorului de a prelua echipa.

Dupa ce l-a reclamat la comisiile ligii pe Mititelu, Mitica Dragomir a anuntat ca seful Stiintei si-a pierdut si ultimul sprijin pe care il mai avea.

"Am cerut secretarului general al Ligii sa-l aduca pe Mititelu la Comisia de Disciplina sa demonstreze ce a declarat de Piturca. Daca nu are dovezi va fi sanctionat. Nici Napoleon nu a castigat pe mai multe fronturi. Eu eram singurul sau pilon de sustinere. Acum i-a dat cu piciorul si lui Dumitru Dragomir cand m-a jignit", a afirmat Dragomir.

Colac peste pupaza, Fiscul doljean a pus sechestru pe mai multe proprietati ale gruparii "alb-albastre" pe care le-a si scos la licitatie, pentru a recupera o parte din datoria Universitatii catre bugetul de stat. Mai mult, reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj s-au interesat la FRF despre procedura de sechestrare a drepturilor federative ale jucatorilor.

"Fiscul mi-a trimis o hartie ca sa le trimit o alta hartie prin care Mititelu sa arate ca a platit salariile angajatilor", a mai dezvaluit si Mitica Dragomir.

Universitatea Craiova, executata silit de Fisc

Incoltit din toate partile si presat de tot mai multi creditori, Adrian Mititelu a fost refuzat chiar si de camatarii din Craiova, carora le-a cerut un imprumut.

"De cand a plecat de la Universitatea Craiova, Piturca a facut tot posibilul sa-mi blocheze toate sursele de finantare, chiar si pe cele din lumea interlopa", a marturisit Mititelu.

Becali ii aplica lovitura decisiva lui Mititelu: Mihai Costea, la Steaua

Salvarea patronului Universitatii Craiova ar putea veni de la actiunile pe care acesta le detine la Fondul Proprietatea, recent listat la Bursa, insa nici in acest caz nu este sigur ca va putea pastra echipa. Victor Piturca este sustinut puternic, atat de "grei" ca Mitica Dragomir, Gigi Becali sau Viorel Paunescu, cat si de afaceristii din zona Craiovei, de autoritatile locale, de suporteri si de o mare parte a fostelor glorii.

Razboiul Piturca-Mititelu pare ca a ajuns in faza ultimelor batalii, fostul selectioner avand acum un avantaj considerabil.

Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, 28 aprilie, că a avut o discuție privată cu medicul Cătălin Cîrstoiu privind cursa pentru Primăria Capitalei. Traian...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#Mititelu pleaca Craiova, #Piturca preia Universitatea Craiova, #razboi Piturca Mititelu, #Adrian Mititelu Universitatea Craiova , #Universitatea Craiova